0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Рапідограф, лінер, рейсфедер письмовий інструмент для професійного креслення

15.09.2017

Єдина складність, з якою зіткнувся цей пишучий інструмент після того, як потрапив в «масове» вживання, це звичайнісінька плутанина з назвою. Яку назву йому тільки не давали: лінер (лайнер), рейсфейдер, рапідограф, ізограф або японський маркер. Насправді ж це - різні речі, які хоч і є по суті одним і тим же інструментом для виконання точних креслярських проектів, але мають відмітний принцип роботи.

Рейсфедер - металева ручка у якій роздвоєні кінці, дві пружні стулки яких з'єднані в одній точці. Між стулками утворюється щілина, куди вкладаються олівець або чорнильне перо. Ширина лінії рейсфедера фіксується поворотом невеликий гайки з різьбою. До слова, цей пристрій неспроста згадується у фільмі «Службовий роман» як інструмент для вищипування брів - зовні він схожий на щось схоже між циркулем і пінцетом.

Рапідограф- це більш сучасний прилад, виконаний у вигляді авторучки з трубчастим пером і резервуаром для туші. Щоб уникнути засмічення трубчастого пера засихаючою тушшю в його отворі є висувна голка-стрижень. Існують рапідографи з багаторазовою заправкою (в знімний балончик наливається туш) або з одноразовим балончиком (для заправки необхідно купувати кожен раз новий картридж). З огляду на конструктивні особливості даного інструменту, працювати з рапідографом слід, тримаючи його наконечник перпендикулярно вниз.

Ізограф - це, по суті, той же самий рапідограф, тільки їм можна писати під різними нахилами до поверхні.

Лінер - це одноразова більш спрощена версія всього перерахованого вище. Лінери мають інший склад чорнила і механізм пишучого вузла. Пігментні чорнила на водній основі інакше впитуються, швидко сохнуть, не пливуть, в тому числі і на рихлому папері. Це дозволяє досягти ефекту «надрукованого» малюнка, що активно застосовується для створення ескізів, начерків, а також цілих художніх напрямків.

 У професійній діяльності лінер застосовується в кресленні і графіці у інженерів і архітекторів. Контрастність і чистота лінії робить таку ручку затребуваним інструментом в сфері каліграфії.

Купити рапідограф, лінер, рейсфедер Ви можете в нашому інтернет магазині: Письмове приладдя