0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Канцтовари для офіса та школи

29.09.2017

Ми настільки звикли користуватися сучасними канцелярськими товарами, що навіть не задаємо собі питання: а як все це з'явилося на світ? Коли і в яку світлу голову прийшла ідея створення паперу, авторучки або діркопробивача? Але ж вони істотно полегшують наше сучасне життя.

Мабуть, першим з відомих і використовуваних на сьогодні канцтоварів з'явився папір. Його почали виробляти приблизно в 1-2 століттях нашої ери в Китаї і основою послужив шовк і використані ганчірки. Ми не говоримо про папіруси і берестяні грамоти, на яких писали в більш ранні часи.

Папір, схожий на той, яким ми користуємося зараз, з'явився за сучасними джерелами саме на початку 20 століття. Зараз в світі кожен день використовується величезна кількість паперу для офіційних документів, повсякденних записів, поліграфії, малювання, креслення та інших потреб. Важко уявити - на чому б ми писали, якщо б не було такого універсального та зручного матеріалу, як папір.

А ось перший олівець був винайдений, коли для зручності графітовий стрижень помістили в захисний футляр, який виявився дуже зручним пристосуванням. Автором цієї ідеї вважають француза на прізвище Конте. Потім, оцінивши цінність винаходу, стали виробляти фабричні олівці з відходів деревини і навчилися отримувати грифеля, різні за кольором для малюнків і різні по твердості для креслення. Механічний олівець з пристроєм, що дозволяє економити час і сили на його заточку, винайшли японці.

Чорнилом люди писали з давніх часів, але автоматизація цього процесу довго не приходила в цю область. Спочатку гусяче пір'я, потім пір'яні ручки і чорнильниці - все це було дуже не зручно. У 20 столітті угорець Ласло Біро поєднав дуже густі чорнила з механізмом, який надалі назвали кульковим. Так і з'явилися сучасні авторучки. Вони відразу прекрасно проявили себе в польових умовах і зацікавили навіть військових.

Саме ж слово канцтовари походить від слова канцлер. Канцлер був першою цивільною особою після монарха і його департамент був хранителем державної печатки і законів країни. Приміщення, в якому розташовувалися підлеглі канцлера, називали канцелярією, а використовувані ними інструменти, звичайно ж, називали канцелярським приладдям.

Купити канцелярське приладдя Ви можете на нашому сайті: КАНЦТОВАРИ