0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Крейда

22.04.2015
           

Майже у всіх школах на Землі школярі пишуть крейдою на дошці.

Цікаво, а що б робив вчитель на уроці без крейди?

Ми знаємо, що жодна школа не обходиться без крейди, який з успіхом застосовується для письма на великих шкільних дошках. 

А ти ж не знаєш, що спочатку крейда була твариною!

У водах океанів світу існують різні види найдрібніших рослин і тварин. Однією з них є одноклітинна істота під назвою «форамініфера» з панциром із вапна.

Відмираючи, вони опускаються на дно океану. З часом утворюється товстий шар з цих панцирів, і на це йдуть мільйони років. Поступово цей шар зацементовується і перетворюється на м'який вапняк, який ми називаємо крейдою.

Як ми вже знаємо, різні кліматичні зміни на Землі перетворювали морське дно на сушу. Таке трапилося і в районі протоки Ла-манш. Шари крейди, що знаходилися на дні морському, були підняті над поверхнею моря. Найбільш рихлі ділянки були розмиті водою, залишивши високі крейдяні скелі.

У інших  районах миру крейда залягає далеко від моря, там, де колись було море. Приклад цьому – штати Канзас, Арканзас і Техас в США, але найкращу природну крейду одержують в Англії.

Вже сотні років людина використовує крейду для різних цілей. Крейду, якою ми користуємося в класі, змішують із зв'язуючими домішками, щоб вона не кришилася у руках. Додаючи різні фарбники, можна одержати крейду будь-якого кольору.

Хто б міг подумати, що крейда, яка лежить на шкільній дошці і якою малюють наші діти на асфальті, має таке цікаве походження.

Інтернет – магазин ПП "Час-Пік" в данному розділі радий запропонувати Вам крейду на Ваш смак!

 Детальніше за посиланням: крейда