0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Кулькові ручки

12.08.2015

У 1938 були винайдені перші кулькові ручки. Все почалося з того, що журналіст з Угорщини Ладисло Біро звернув увагу на ту обставину, що газетне чорнило висихає значно швидше звичайних. Однак для ручок газетне чорнило використати було неможливо через їх густоту. Тоді Біро вирішив удосконалити ручку і зробити таким чином, щоб вона стала придатною для письма дуже густими чорниломи. Ладисло Біро створив ручку-трубочку, на кінці стрижня якої знаходилась мініатюрна кулька. Так виникли кулькові ручки. Суть механізму кулькової ручки полягає в тому, що в той момент, коли кулька рухається по папері, він обертається і захоплює густі чорнила з стрижня.


Навіть самі перші кулькові ручки володіли можливістю залишати слід довжиною в шість кілометрів. Винаходом Біро зацікавилися підприємці з Англії, які купили у нього патент на виробництво кулькових ручок, адаптувавши їх до потреб авіації.
Незважаючи на те, що винайшов кулькову ручку Ладисло Біро, світ більше запам'ятав іншу людину - Джорджа Стеффорда Паркера, який працював агентом з продажу ручок. Клієнти неодноразово висловлювали Паркеру претензії з приводу якості реалізованого товару. Паркеру це не подобалося, і він вирішив зробити власну ручку, яка вже не могла б викликати ніяких нарікань. Паркеру супроводив успіх, і незабаром він відкрив власне виробництво кулькових ручок.
Довгий час кулькові ручки були досить дорогим товаром. Ціни впали тільки в 1958 році, коли французький підприємець на прізвище Бик створив новий тип одноразових кулькових ручок BIC. Ручки були дешевими, зручними у використанні, достатньо надійними і вміли писати практично на всіх видах паперу. З появою ручок BIC кулькові ручки перетворилися в товар масового споживання і стали доступними для населення.
На сьогоднішній день у світі випускаються кулькові ручки з чорнилом всіх кольорів веселки. Наш інтернет-магазин пропонує Вам широкий вибір як простих ручок для письма, так і елітних, які можна піднести як подарунок. Багато з них упаковані в футляри або оригінальні коробочки. Це прекрасний подарунок своїм співробітникам, клієнтам, партнерам по бізнесу або друзям.

Детальніше за посиланням: кулькові ручки