0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Декоративні, вінтажні, сучасні вази

02.10.2015

З моменту появи перших згадок про сосуди і вази пройшла вже не одна тисяча років. Спроби створити щось схоже на сучасну вазу почалися з незграбно зроблених з глини судин. Вони мали практичне призначення вмістилищ для зберігання рідин і продуктів, і досі тривають – у всіх можливих видах, призначення і матеріалах.

Цей, раніше господарський предмет, тепер часто використовується, як предмет інтер'єру вважається, мабуть, одним з найпопулярніших елементів декору в сучасному світі, а в далекому минулому жодна з ваз не призначалася для квітів. Ваза із чудовою оздобою була сама по собі витвором мистецтва. На ній зображували епічні сцени і міфологічних героїв.
Цікавий той факт, що у греків існувало близько 15 назв, що позначають вазу. «Гідрія» (античний посудина для води) призначалась, щоб носити воду, «Кратер» – великий посуд для змішування води та вина, а в «Арібале» зберігали ароматизовані олії.
А саме загадкове у вазі – її давній символізм: це утроба богині-матері і в той же час дорогоцінна посудина, джерело процвітання, здоров'я і довгого життя. Ваза у формі чаші має стародавнє магічне значення у багатьох культурах. В ірландських легендах в магічних чашах на бенкетах ніколи не закінчувалася їжа; кельтський чарівний котел дарує родючість і достаток, а знаменита чаша святого Грааля дає безсмертя, відпущення гріхів і інші блага. Одночасно з цим чаша – це доля людини («нехай мине мене чаша сія»), чаша життя, з якого ми п'ємо.

Головним у визначенні вази, про що часто забувають люди, коли, наприклад, дарують вазу в подарунок, є не тільки красива обробка або матеріал , але і витончена форма. Тоді ваза стає вазою, а не просто посудиною, і на неї приємно дивитися. Сьогодні вази використовують, в основному, для того, щоб ставити в них квіти – практично, але з цією метою можна використовувати будь-яку іншу ємність, тому головним залишається загальне враження: те, як виглядають у вазі квіти, і те, як ваза виглядає в інтер'єрі (нехай навіть і без квітів).
Останнім часом ваза без квітів знову стала об'єктом декору інтер'єру. Сучасні дизайнери створюють прекрасні предмети, які стають справжнім витвором мистецтва. Наприклад, дві або три вази різного розміру, що стоять поруч, можуть прикрасити ваш інтер'єр, створивши прекрасний ефект.
Наш інтернет-магазин пропонує Вам вази відомих виробників BOHEMIA, ETERNA. Ви знайдете декоративні вази на будь-який смак, від вінтажних, зроблених під старовину і до більш сучасних і сміливих варіантів.

Детальніше за посиланням: http://www.chaspik.ua/vazi-c474/