0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Правильне письмове приладдя для навчання письму

20.08.2020

Зміст

1. Чому важливий правильний захват та навички володіння письмовим приладдям?

2. Основні проблеми під час письма.

3. Важливі критерії при виборі ручки для навчання письму (список критеріїв + вибір між кульковою та гелевою ручкою + ручки для лівші + чорнографітні олівці)

4. Де купити письмове приладдя для навчання письму в Україні?

Правильне письмове приладдя для навчання письму

З кожним роком діджитал-технології все більше витісняють письмо, а його правильним навичкам приділяють все менше уваги. Розраховувати на те, що дитина навчиться правильно тримати ручку та писати в школі не доводиться, адже не завжди вчитель може індивідуально працювати з кожним учнем, особливо якщо в класі 30 чоловік.

Правильно тримати ручку, дотримуватися її нахилу та інше — дуже важливі моменти, яким дитина повинна навчитися та виконувати автоматично. Набагато простіше спочатку навчити робити правильно, ніж переучувати. У цьому матеріалі ми розповімо про правильне письмове приладдя для навчання письму, висвітлимо основні проблеми і тонкощі вибору ручок.

Чому важливий правильний захват та навички володіння письмовим приладдям?

Неправильний захват ручки та відсутність правильних навичок володіння письмовим приладдям призводять до таких наслідків:

  • Руки швидко втомлюються, що створює дискомфорт під час письма. Така надмірна втома може призвести до оніміння та навіть до неправильного фізіологічного розвитку.
  • Негарний та нерозбірливий почерк.

З огляду на вищевикладене, кожні батьки повинні докласти максимум зусиль, щоб дитина опанувала ці важливі навички. Експерти стверджують, що на початкових етапах навчання письму ключову роль грає правильне письмове приладдя, яке відповідає віку і розвитку дитини. Невірно підібрана ручка може тільки погіршити і ускладнити процес.

Основні проблеми під час письма

Існує дві першорядні проблеми, з якими стикається дитина, коли пише:

1.Неправильне тримання ручки.

Є певна техніка написання, яка полегшує та прискорює процес. Часто дитина бере ручку або олівець, обхоплюючи всією поверхнею долоні, що не дає правильно вести лінії і змушує рухати всією рукою. Другий невірний спосіб утримання письмового приладдя — занадто близько до краю. Це значно зменшує поле огляду та дитина просто не може побачити як кінчик ручки стикається з папером. Також візуальний контакт допомагає в запам'ятовуванні букв і дозволяє виправити помилки відразу, не перечитуючи написане. Крім того, неправильне утримання ручки може стати причиною м'язової перевтоми та розвитку нерівної постави.

2.Неправильне положення тіла.

Щоб дитина правильно сиділа під час письма, спочатку потрібно правильно розташувати лист паперу. Наприклад, листок, який лежить прямо, призведе до притиску ліктя до ребер та скутих рухів. Аркуш паперу повинен лежати під кутом — таким чином надаючи повну свободу рухів.

Відповідно до думки експертів, письмове приладдя для навчання письму повинне бути досить великим в діаметрі — так легше утримувати в руці. Оптимальний діаметр — від 8 до 11 мм. Також дитині повинно бути комфортно тримати ручку, вона повинна правильно лягати в руку і не приносити дискомфорту.

Важливі критерії при підборі ручки

Вибираючи ручку першокласнику, необхідно звернути увагу на кілька критеріїв, включаючи придатність інструменту для письма незміцнілою рукою. Така ручка повинна допомогти виробити правильне розташування кисті та захват пальцями, при цьому дитина не повинна бути надмірно напружена і втомлюватися. Головна проблема в не до кінця розвинених м'язах, координації і втомі при довготривалих статичних навантаженнях. Незручна ручка призводить до швидкої втоми та розуміння, що письмо це важко, неприємно і дискомфортно.

  • Тригранна форма. Найкраще для навчання письму підійде тригранний корпус, будь це ручка або олівці. Також інструмент не повинен бути занадто товстим або тонким.
  • Гумова вставка. Дитина старається, напружується і потіє, тому спеціальна вставка з гуми не дасть ручці ковзати.
  • М'якість написання. Ручка повинна легко залишати чіткі лінії без докладання зусиль. Рекомендуємо звернути увагу на масляні ручки.
  • Товщина лінії. Краще вибрати ручку з середньою товщиною лінії, яка знаходиться в межах від 0,5 до 1,5 мм.
  • Колір пасти. Стандартна синя ручка може мати відтінок від блакитного до фіолетового. Рекомендуємо зупинитися на золотій середині — не дуже світлий, не занадто темний. Також зверніть увагу на чорнила — вони не повинні мазатися.
  • Вимоги. Перш ніж купити письмове приладдя дитині, рекомендуємо уточнити у його викладача які є вимоги — деякі вчителі вважають за краще, щоб діти писали кульковими ручками, інші ж лояльніше ставляться до гелевих. Це важливо, тому що вчителю буде набагато простіше приділити увагу кожному, якщо у них будуть ручки одного типу.
  • Відсутність прикрас та іграшок. Не рекомендуємо для навчання письму купувати ручки з різними великими наконечниками, фігурками і т.д. Така ручка неправильно збалансована і не зручна, що призводить до швидкої втоми.

Окремо варто виділити ручки "пиши-стирай" — з такою ручкою вам більше не доведеться лаяти дитину за неакуратність та змушувати переписувати все по кілька разів. Ці ручки з'явилися не так давно, але відразу стали популярні, адже більше не потрібно виправляти помилки — можна просто стерти і все переписати. Зовні вони практично не відрізняються від звичайних кулькових крім двох моментів — гелева паста та спеціальний ластик. Такі ручки можна використовувати як вдома для тренувань письму, так і в школі.

Гелева або кулькова ручка?

Кулькові та гелеві ручки — дві основні категорії на ринку письмового приладдя. Яку ж ручку взяти учневі молодших класів або дошкільнику, який тільки освоює письмо? Розглянемо особливості кожної категорії:

1.Кулькові ручки. З переваг можна виділити можливість писати під будь-яким кутом, різноманітність моделей на ринку та доступну ціну. З іншого боку, різні моделі і пишуть по-різному, тобто до кожної ручки доведеться звикати. Чим дешевше вартість, тим гірше якість письма, а також деякі моделі мають більш жирні чорнила, які можуть мазатись. При цьому, ми все ще рекомендуємо купити кулькову ручку для навчання письму, адже різноманітність варіантів дозволяє підібрати доступну та якісну модель.

2.Гелеві ручки. Така ручка забезпечує легке ковзання по паперу, що полегшує процес письма. Як і кулькова, вона пише під будь-яким кутом і, при цьому, має зручний корпус. З недоліків можна виділити порівняно дорогу ціну та швидку витрату чорнила. Головне, що потрібно враховувати, якщо ви вирішили купити гелеву ручку для навчання письму, дитині може бути занадто просто писати і вона не буде зосереджуватися на освоєнні навичок правильного письма. Така ручка ідеально підійде, якщо дитина вже в цілому вміє писати і відточує навички.

Чорнильні ручки

Чорнильні ручки використовуються школярами не так часто, як кулькові або гелеві. Це вже давно не моделі з пером — чорнило розміщуються в спеціальному балончику. Для учня молодших класів така ручка може стати не найзручнішим варіантом, адже велика частина моделей відрізняється масивністю, а чорнила в невмілих руках можуть забруднити папір. З їх допомогою можна вчити дитину правильному утриманню ручки і її нахилу, але в школу краще не брати — на ринку достатньо більш доступних за ціною та практичних варіантів.

Ручки для лівші

Для лівші на сучасному ринку також представлені ручки, що забезпечують комфорт та правильне написання. Саме тому батькам не потрібно і не рекомендується переучувати дитину, змушуючи писати правою рукою. Такі ручки враховують особливості письма лівою рукою — у них є спеціальний наконечник та корпусна частина особливої форми.

Чорнографітні олівці

В цілому, для серйозного навчання письму чорнографітні олівці не дуже підходять. Не так просто підібрати підходящу м'якість, тактильні відчуття при письмі відрізняються від ручки, а також якість отриманих ліній може бути не найкращою. Олівці можна використовувати на самому початку навчання письму, коли дитина тільки пробує писати букви та легкі символи. Який краще вибрати олівець для таких цілей підкаже вчитель, але в будь-якому випадку, орієнтуватися потрібно на класичні моделі середньої м'якості.

Де купити письмове приладдя для навчання письму в Україні?

У каталозі інтернет-магазину Час-Пік ви знайдете все необхідне письмове приладдя для навчання письму. В асортименті представлені кулькові та гелеві ручки, чорнильні ручки, спеціальні ручки для лівші, ручки Пиши - Стирай, чорнографітні олівці та багато іншого. 

Переваги Час-Пік:

  • Різноманітний асортимент канцтоварів високої якості;
  • Розумна вартість;
  • Постійне оновлення каталогу, доповнення новинками;
  • Тільки сертифікована канцелярія, що відповідає стандартам якості та безпеки;
  • Безкоштовна доставка по Україні при замовленні від 1000 грн;
  • Швидка та кваліфікована підтримка.

Ви можете купити письмове приладдя для навчання письму з оперативною доставкою по всій території України. Крім того, в Луцьку та Львові можна замовити кур'єрську доставку або забрати товар самостійно зі складу.