0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Фліпчарт - функціональне та зручне презентаційне обладнання

27.01.2021

Зміст:

1. Що таке флипчарт

2. Види фліпчартів (по типу конструкції та способу надання інформації)

3. Головні переваги застосування фліпчарта

4. Сфери використання фліпчартів

5. Популярні виробники фліпчартів

6. Де купити фліпчарт в Україні

Щоб оптимізувати роботу в офісі чи навчання, потрібно функціональне та зручне презентаційне обладнання. Фліпчарти відносяться до сучасного демонстраційного обладнання, яке використовується під час презентацій, планерок, спілкування з клієнтами, партнерами і т.д.У цій статті ми детально розповімо про фліпчарт: що це, його різновиди, переваги та сфери застосування. А також підкажемо якого вибрати виробника та де купити фліпчарт в Україні.

Що таке фліпчарт?

Фліпчарт — це компактна презентаційна дошка, яку легко можна переміщати та універсально застосувати незалежно від сфери діяльності. Устаткування широко використовується під час занять, тренінгів та презентацій для наочної демонстрації матеріалів. Стандартні складові конструкції:

  • Робоча поверхня. Використовується для демонстрації різної інформації. Дуже важливо, щоб можна було легко регулювати висоту дошки — так кожному буде зручно її використовувати.
  • Опора. Підставки діляться на мобільні, стаціонарні та складні. Мобільні підстави мають спеціальні коліщатка, які забезпечують простоту переміщення обладнання.
  • Допоміжні кріплення. Різні моделі мають підставки для маркерів та губок, а також спеціальні планки, які висуваються для демонстрації відразу декількох листів.

Конструкційно фліпчарти досить прості, при цьому можуть змінювати форму за потребою.

Види фліпчартів

Завдяки все зростаючій популярності, асортимент та різноманітність фліпчартів також зростає. Моделі поділяються виходячи з конструкційних особливостей та способу демонстрації інформації.

Конструкція фліпчартів буває 2-х видів:

Стаціонарні фліпчарти.

Дошка фліпчарт на трьох стійких ніжках, призначена для розміщення на рівній горизонтальній поверхні. Фліпчарт на тринозі легко регулювати по висоті та міняти нахил дошки. Хоч конструкція і стаціонарна, зазвичай фліпчарти досить легкі та компактні, що дозволяє без проблем переносити їх чи складати.

Мобільні фліпчарти.

Конструкція така ж, як і у стаціонарних, при цьому на ніжках є спеціальні коліщатка. Вони дозволяють легко перевозити фліпчарт на колесах по периметру приміщення та зупиняти в потрібному місці, за рахунок надійних гальм.

За методом візуалізації фліпчарти бувають 4-х типів:

Паперовий фліпчарт.

Фліпчарт з папером використовується для візуалізації раніше підготовленої інформації, а також для нанесення потрібних даних в процесі роботи. Дошка передбачає спеціальні кріплення для надійної фіксації листа до дошки. Також, ряд моделей має тубуси для зберігання та перенесення паперів

Маркерний фліпчарт.

Більш бюджетний вибір, який не потребує витратних матеріалів, крім маркерів та мочалок. Дуже популярний на тренінгах, більше підходить для відображення інформації вже в процесі використання. Призначений для різнокольорових маркерів.

Магнітний фліпчарт.

Магнітна дошка фліпчарт не має потреби взагалі ні в яких матеріалах, але при цьому коштує досить дорого. Принцип використання: спеціальний намагнічений маркер вступає у взаємодію з магнітним порошком на зворотному боці дошки, в результаті чого і з'являються написи.

Магнітно-маркерний фліпчарт.

Змішаний тип дошки, який підходить для відображення інформації на магнітах та для письма маркером, в залежності від необхідності.

Головні переваги дошок-фліпчартів

Крім того, що візуальна інформація краще сприймається аудиторією, до переваг фліпчартів відносяться:

  • універсальність;
  • мобільність;
  • міцність та надійність всієї конструкції;
  • обширна сфера застосування;
  • зручність та простота;
  • невелика вага та компактність в складеному вигляді.

Фліпчарт дозволяє зручно та зрозуміло надати інформацію, включно із запланованими даними, різними кресленнями та схемами, текстовими даними тощо. Особливою популярністю користуються мобільні магнітно-маркерні дошки, завдяки можливості поєднувати два види подачі інформації та зручності переміщення.

Вибираючи фліпчарт, варто оцінити всі перераховані вище характеристики, а також тип його покриття, комфортність використання, формат, функціональні можливості і т.д.

Як і де використовувати фліпчарти

Застосування фліпчартів доцільно не тільки для офісу та на підприємствах. Такі презентаційні дошки активно використовуються в школах, садках та ВУЗах, а також можна купити фліпчарт для дітей. На ньому можна малювати маркерами, вчити букви та цифри, а також проводити різнопланові заняття із застосуванням зображень та графічної інформації. Ще одна перевага використання фліпчарта вдома в тому, що малюк буде малювати на ньому, а не на різних поверхнях.

Наявність фліпчарта вдома, в офісі чи навчальному кабінеті значно спрощує сприйняття та засвоєння нової інформації дітьми та дорослими.

Популярні виробники фліпчартів

Обираючи фліпчарт, в першу чергу потрібно бути впевненим у високій якості виготовлення. Дуже добре зарекомендували себе, пропонуючи якісні та функціональні фліпчарти, виробники 2х3, Ukrboards, ТСО та Item. Їхні товари зручні в експлуатації, міцні, функціональні та довговічні.

Стійкі регульовані триноги, наявність додаткових аксесуарів, поличок для маркерів та тримачів для паперу роблять це обладнання найкращим в сегменті. До того ж, майже всі моделі виконані в лаконічному класичному дизайні, що робить їх ідеальним вибором для будь-якого офісу чи класу, незалежно від інтер'єру.

Як вибрати фліпчарт?

Щоб вибрати фліпчарт підходящої моделі, в першу чергу потрібно дати відповідь на кілька питань:

  1. Як часто потрібно буде переміщати фліпчарт?
  2. Як часто планується його використання?
  3. Чи буде він потребувати періодичного зберігання?
  4. Який передбачуваний розмір залу? Наскільки далеко останній ряд від місця презентації?
  5. Який бюджет?

Саме від відповідей на ці питання і залежить вибір моделі презентаційного фліпчарта: буде він стаціонарним, пересувним, переносним чи вам потрібен фліпчарт на стіну. Далі потрібно оцінити стійкість до зношування. Фліпчарти є керамічні (дорогий та довговічний матеріал) та металеві. Якість металевих фліпчартів визначається виходячи з товщини металу, якості фарби та її покриття.

Якщо ви плануєте проводити презентацію у великій аудиторії, то є сенс придбати кілька фліпчартів, вибираючи моделі з найбільшими робочими поверхнями, а також фліпчарт двосторонній.

Де купити флипчарт в Україні?

Час-Пік — спеціалізований інтернет-магазин канцелярії, де Ви можете за вигідною ціною купити фліпчарт та аксесуари для презентаційного обладнання від одного з кращих виробників. У каталозі представлений великий асортимент фліпчартів 2х3, Ukrboards, ТСО. Також тут Ви знайдете велику кількість іншого презентаційного обладнання та аксесуарів, включаючи маркери для дошок та фліпчартів, дошки для крейди та коркові дошки.

Завдяки швидкому пошуку та зручній системі фільтрації, знайти оптимальну модель набагато простіше. Якщо ж у Вас виникнуть труднощі з підбором чи оформленням замовлення, просто зверніться до нашого менеджера зручним способом. Доставка діє по всій території України, у Львові можливий самовивіз. При замовленні від 1500 грн, доставка безкоштовна.

Поширені запитання

✅ Для частих переходів з одного приміщення в друге яку краще обирати підставку для фліпчарта?