0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Все про картини по номерах: види, комплектація, тонкощі підбору та малювання.

23.10.2020

Зміст

  1. Основа для малювання. Полотно, картон або дерево?
  2. Що входить в комплект картин по номерах?
  3. Якими фарбами розфарбовують картини по номерах?
  4. Поради щодо підбору картини по номерах.
  5. Рекомендації по розфарбовуванню (Картонна основа чи полотно; За правилами чи без?; Послідовність розфарбовування; Як тримати пензлик та робити мазки?; Особливості змішування фарб; Що робити із границями?).
  6. Як оформити готову картину (типи лаку, вибираємо рамку).
  7. Картини по номерах Ідейка.
  8. Де купити картину по номерах в Україні?
  9. Пов'язані товари.

Все про картини по номерах: види, комплектація, тонкощі підбору та малювання

Картина по номерах — малюнок, що складається з пронумерованих фрагментів, який нанесений на картонну основу, дерево чи полотно. Також в такому наборі є пронумеровані фарби, якими і зафарбовуються відповідні фрагменти. У величезному асортименті картини по номерах від виробника Ідейка та Роса представлені у відповідному  розділі інтернет-магазину Час-Пік.

Розмалювавши, Ви отримаєте повноцінний витвір мистецтва, який відмінно підійде на подарунок чи доповнить ваш інтер'єр. До того ж, малювання відмінний спосіб релаксації, а така чітка інструкція дозволяє повністю розслабитися та отримувати задоволення від процесу.

У цьому матеріалі ми детально розглянемо картини по номерах без коробки та в коробці, їх основи для малювання, комплектацію, фарби та дамо кілька рекомендацій щодо вибору, а також відкриємо декілька секретів по правильному розфарбовуванню та оформленню готової картини.

Основа для малювання. Полотно, картонна основа чи дерево?

комплектаціяКартини по номерах мають 3 типи основи: картонна, дерев'яна або полотно. Найлегше працювати з картонною основою, тому її ми рекомендуємо новачкам. На картонну основу відмінно лягають фарби, і весь процес розфарбовування проходить легко та без особливого напруження. Якщо ви шукайте картини по номерах для дітей, то розглядайте саме картон або ж полотно, але низького рівня складності.

Малювати на полотні складніше та довше, потрібна більша кількість шарів, але, при цьому, моделі на полотні виходять більш схожими з роботами професійних художників.

Дерев'яна основа не найкращий вибір для новачка — тут знадобиться досвід з іншими основами. Така робота вимагає більшої педантичності, а також більш ретельного зафарбовування структури дерева та стиків.

Купити картини по номерам

Що входить в комплект?

Є картини по номерах без коробки та в ній. Стандартна комплектація включає основу з нанесеним планом малюнка, фарби, пензлі та інструкцію. Деякі комплекти містять лак для подальшого покриття малюнка, кріплення та палітру. Інструкція та рекомендації можуть знаходитися на упаковці або ж на окремому аркуші.

Якими фарбами розфарбовують?

акрилова фарбаУ комплекти включений глянцевий або матовий акрил. Цей тип фарб відмінно лягає, добре сохне та його не обов'язково додатково покривати лаком. Ще одна перевага таких фарб — гіпоалергенність, відсутність токсичних складових та неприємного запаху. Це дозволяє купувати такі картини по номерах для дітей, не турбуючись про їхнє здоров'я.

У більшості випадків, фарби знаходяться в банках, що робить малювання максимально зручним. Не тримайте їх відкритими, щоб акрилова фарба не висохла. Є комплекти, де фарби містяться в тюбиках, що подовжує період їх зберігання.

Велика частина наборів містить всі потрібні для конкретної картини відтінки фарб. Набагато рідше, виробник вказує в яких пропорціях змішати кольори для отримання потрібного відтінку. 

Поради щодо підбору картини по номерах

Вибираючи картину по номерах, особливу увагу варто приділити її композиції та ступеню складності. Вибирайте картини від перевірених картина по номерам пейзажвиробників, щоб отримати дійсно якісну продукцію та не розчаруватися. Варіації сюжетів дуже різноманітні, від картин відомих майстрів до карт зоряного неба та знаків зодіаку.

Важливо вибрати складність виходячи з власних навичок. Чим меншого розміру пронумеровані частки, тим більше кропіткої та складною буде робота. При цьому картина вийде набагато детальнішою та буде виглядати, як робота професіонала. Зазвичай, є п'ять рівнів складності, вони вказані на упаковці біля зображення. Не рекомендуємо новачкам починати з найвищого рівня, максимум четвертий.

Якщо це ваша перша картина по номерах, краще візьміть модель з готовими кольорами без самостійного змішування. Звичайно, ви можете стартувати і зі складної картини на полотні, але повинні бути готові, що фарба буде лягати на нього не так рівно та потрібно буде нанести більшу кількість шарів.

Рекомендації по розфарбовуванню

Головна перевага наборів — наявність всього необхідного від основи до кистей, а також чітка послідовність дій. Ви можете купити картину по номерах та відразу ж почати малювати. Якщо ви хочете, щоб результат був максимально правильним, ознайомтеся з наступними рекомендаціями.

Картонна основа чи полотно

полотно для картин по номерамЯкщо ви вперше працюєте з картинами по номерах, то краще починати з картону. Дві головних переваги — доступна ціна та вбирання надлишків фарби. Ви не отримаєте якоїсь неймовірної фактури малюнка або максимальної реалістичності реальної картини, але для першого разу це кращий вибір.

У свою чергу, полотна бувають двох видів — однотонні та кольорові. Кольорові полотна також можна використовувати новачкам, дітям і навіть літнім людям з вадами зору. Це тому, що такі малюнки інтуїтивно зрозумілі. При цьому, рекомендуємо почати з чогось максимально простого — малювання картини по номерах квіти, птахи, тварини або рибки дасться вам легко, і не відіб'є бажання творити далі. Картини по номерах міста, портрети та складну архітектуру краще залишити на потім, коли у вас буде необхідний досвід. 

За правилами чи без?картина лебеді

Сучасне мистецтво дає справжнє зелене світло для будь-яких починань. Тут немає меж дозволеного, а всі актуальні правила можна сміливо порушити. При цьому, щоб виходити за межі дозволеного, потрібно знати що ж можна, а чого не можна. Якщо ви хочете серйозно підійти до питання написання картин по номерах, рекомендуємо вивчити або освіжити в пам'яті основні правила малювання — штрихування, розташування тіней та світла, лінії, площини, перспективи та інше.

Якщо ви тільки пробуєте малювати по номерах, рекомендуємо повністю слідувати інструкції до конкретної картині. Згодом, вивчаючи та пробуючи, ви зможете виробити власні фішки, які полегшать вам роботу та додадуть вашим картинам унікальності.

Послідовність розфарбовування

Головне правило тут — відсутність правил. Ви можете почати розфарбовувати з будь-якого місця та порядок теж вибрати самостійно. Головне — ваша зручність.

Якщо ж Ви розглядаєте варіанти, то подивіться наступні технології розфарбовування картин по номерах:картина квіти

  • Від заднього плану до основних предметів. Спочатку ви повністю розфарбовуєте фонову частину, а після цього переходите до центру композиції. Для предметів на першому плані використовуєте більш жирні мазки. Це зробить картину об'ємнішою.
  • За певним напрямом. Почніть з верхнього лівого кута та рухайтеся до нижнього правого. Або ж ви можете почати з центру та рухатися до країв, періодично перевертаючи малюнок. Такий підхід не дасть вам забруднити фарбами вже намальовані фрагменти, при цьому будьте готові до частого миття кисті.
  • Розфарбовування окремих об'єктів. Припустимо, ви можете спочатку розфарбувати небо, потім перейти до будівель, а після вдихнути життя в людей і т.д. Таким чином, ви малюєте на конкретному обмеженому фрагменті, що дозволяє відразу побачити проміжний результат.
  • Розфарбовування по номерах. Ви можете взяти колір під одним номером та повністю зафарбувати всі відповідні фрагменти, а потім перейти до наступного кольору. Вибираючи цю технологію, починайте з найсвітліших відтінків та поступово переходьте до темних. Таким чином, вам буде набагато простіше виправити помилки. Головні переваги такого типу розфарбовування в тому, що не потрібно постійно мити пензлик та міняти кольори, мінус — не видно проміжного результату, що вийде ви побачите тільки в кінці.

картина котиЯк тримати пензлик та робити мазки?

Найзручніший та звичний метод тримання кисті — так само як ви звикли тримати ручку. Щоб знизити стомлюваність, кисть руки повинна опиратися об стіл. Це також зробить мазки більш точними, а картину акуратніше. Починаючи розфарбовувати, не бійтеся, постарайтеся просто рівномірно заповнювати кольором кожен фрагмент, плавно переміщаючи пензлик зліва направо. Тут головне не виходити за межі та класти фарбу однаковим шаром. Після того, як ви освоїте звичайні мазки, можна починати експериментувати, роблячи штрихування, точкове малювання, шари різної товщини і все, що дозволить більш точно передати задум.

Особливості змішування фарб

Більшість наборів містить вже змішані фарби, які мають готові відтінки для конкретної картини. Розуміння, як правильно змішувати фарби, потрібно на випадок, якщо з якої-небудь причини у вас закінчиться один з відтінків. У більшості випадків, в першу чергу закінчуються світлі відтінки. Щоб їх отримати, варто вибрати максимально наближений тон та трохи розбавити його білою фарбою. Для цього можна використовувати готову палітру або ж картонку. Не рекомендуємо розбавляти кольори прямо в банці, щоб не зіпсувати всю фарбу.

Що робити із границями?

Тут у вас є два варіанти — зробити межі чіткими або ж розмити їх. Другий варіант додасть малюнку виразність та зробить його більш професійним. Також, якщо сюжет дозволяє, можна скомбінувати обидва варіанти, роблячи чіткі межі та розмиваючи окремі ділянки.

Як оформити готову картину

Готову картину по номерах ви можете покрити лаком та помістити в рамку. Для цього є три види лакового покриття, кожен з яких забезпечує блиск та яскравість кольорів, а також додатковий захист. Іноді лак включається в комплект, але, в будь-якому випадку, ви можете придбати його самостійно.

Види лаку

лак матовийСпеціальне лакування призначене для збереження кольору та текстури фарби, захисту від утворення тріщин, пилу та бруду. В основному, лакована поверхня прозора і тільки покращує зовнішній вигляд виробу. Існують три основні типи лаку:

Глянцевий. Покриття глянцевим лаком робить картину більш гладкою та додає їй блиску. Таке покриття дозволяє приховати недоліки малюнка. Не підходить для малюнків, де важливо підкреслити об'ємність.

Матовий. Швидкосохнучий лак, здатний посилити природні кольори фарб, зробивши їх більш яскравими та живими. Дуже добре підходить для картин, де потрібно підкреслити об’єм малюнка.

Кракелюрний. Лакування, яке призначене для старіння картин. На поверхні, яку покрили лаком, з'являються тоненькі павутинки-тріщини, при наявності яких створюється відчуття старовинності виробу.

У наборах картин по номерах використовуються дуже стійкі до впливів акрилові фарби, тому вам зовсім не обов'язково покривати малюнок лаком. Ви можете зробити це за бажанням, щоб продовжити термін служби картини та забезпечити їй додатковий захист.

Допоміжні матеріали

Перш ніж приступити до написання картини, рекомендуємо подбати про чистоту та комфорт: вкрийте стіл газетою чи спеціальною плівкою, встановіть гарне освітлення, а також поставте поруч ватні палички та зубочистки, які допоможуть промальовувати дрібні деталі та виправити недоліки. Ще ви можете додатково обзавестися якісними пензликами та палітрою, а якщо маєте бажання навіть купити мольберт.

рамка для картиниВибираємо рамку

Завдяки тому, що акрилові фарби дуже схожі на масляні, оформляти готову картину сміливо можна, як справжній витвір мистецтва. Ви можете взяти класичну дерев'яну раму, фактурну, або моделі з позолотою. Якісна рамка додасть малюнку ще більшої глибини та об’єму, що зробить її ще кращою прикрасою для вашого будинку чи офісу.

Існують спеціальні рамки для полотна чи картону, глибина перших дещо більша. Також, якщо Ви малювали на полотні, то таку картину можна повісити і зовсім без рамки. При цьому, рекомендуємо зафарбувати торцеві частини, щоб домогтися акуратності.

Картини по номерах Ідейкакартина вовки

Вибираючи картини по номерах, в першу чергу потрібно орієнтуватися на сюжет, основу та ступінь складності. При цьому, бренд-виробник також грає важливу роль. Тут ми розглянемо продукцію відомого виробника Ідейка. Його продукція має дві незаперечних переваги: висока якість та доступна ціна. Що ж пропонує бренд.

Картини по номерах Ідейка — це набори, які включають все необхідне для малювання повноцінної картини. Бренд пропонує картини на полотні, які ви намалюєте фарбами акрил або металік. Ви можете підібрати картини розміром від 30 х 40 см до 50 х 50 см, включаючи Ідейка картини по номерах 40 на 50 см.

картина соваДе купити картину по номерах в Україні

Якщо Ви шукайте картини по номерах у Львові, Києві та інших регіонах України, зверніть увагу на асортимент інтернет-магазину Час-Пік. Тут Ви можете вибрати картини по номерах недорого для дітей, квіти, міста та інші сюжети. Тут зібрана виключно оригінальна сертифікована продукція, що відповідає всім вимогам.

Ви можете замовити картини по номерах в Києві, Львові та з оперативною доставкою по всій території України. Також доступне самовивезення та кур'єрська доставка. Ми впевнені, що вибравши хорошого виробника та відповідний сюжет, ви отримаєте справжнє задоволення від процесу та насолоду від результату.

1