0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Швидке та якісне прибирання — щітки для підмітання підлоги: види, переваги, особливості вибору

24.01.2024

Вступ.

1. Види щіток для підмітання підлоги.

2. Переваги використання щітки для підмітання.

3. Як правильно вибрати щітку для підмітання підлоги: види матеріалів щетини.

4. Що краще — щітка з натуральною чи синтетичною щетиною?

5. Що краще — щітка з жорсткою чи м’якою щетиною?

6. Додаткові функції зручної щітки для підмітання.

7. Маленька щітка для підмітання з совком: для чого потрібна?

8. Палиці для щіток для підмітання підлоги: які бувають.

Висновок.

Прибирання квартири, будинку чи офісного приміщення проходить легше та швидше з відповідним приладдям. До такого відносять і щітки для підмітання підлоги. Щітка складається з ручки різної довжини та насадки зі щетиною. Щітки використовують для підмітання килимів і підлоги, зняття павутини, видалення пилу тощо. Розглянемо докладніше, які є види щіток для підмітання підлоги, які вони мають переваги перед віниками та як правильно вибрати щітку для якісного прибирання.

Види щіток для підмітання підлоги

Виробники пропонують щітки для підмітання підлоги в досить широкому асортименті. Це дозволяє знайти варіант, який відповідатиме конкретним потребам для прибирання дому.

Ось які є види щіток для підмітання підлоги:

  • великого або маленького розміру — велику щітку використовують для швидкого підмітання великої площі, тоді як маленька ручна щітка більше підходить для точкового прибирання, наприклад, підмести розсипаний цукор або крихти зі столу;
  • з довгим, середнім або коротким ворсом — насадка з довгим і середнім ворсом використовується для звичайної підлоги, з коротким призначена для підмітання килимового покриття;
  • з м’якою або жорсткою щетиною — жорстка щетина краще вичищає килими, прибирає шерсть та волосся, м’якою зручно підмітати ламінат, лінолеум та інші типи покриття, крім килимів;
  • з довгою або короткою ручкою — щіткою з довгою ручкою легше прибирати під ліжками та диванами, виріб із короткою ручкою підходить для прибирання маленької площі;
  • з дерев’яною або пластиковою основою — основа з пластику легша, простіше миється та має довший термін служби, основу з натурального дерева можна вибрати тим, хто турбується про довкілля.

Якісні щітки можна знайти в різних виробників, зокрема це такі торгові марки, як Konex, Gosia, Amigo. Продукція польського виробництва відрізняється високою якістю та демократичною ціною. 

Переваги використання щітки для підмітання

Є багато тих, хто для прибирання вдома використовують винятково пилосос або звичайний віник. Однак щітка для підмітання має багато переваг порівняно з цими виробами.

Ось які є плюси від її використання:

  • практичність — якщо правильно підібрати насадку, така щітка дбайливо та ефективно прибиратиме пил і сміття з будь-якого типу підлогового покриття;
  • зручність — завдяки довгій ручці не потрібно нахилятися та боятися появи болю у спині, при цьому діставати до важкодоступних місць зовсім нескладно;
  • багатофункціональність — за допомогою щітки можна зібрати пил, зняти павутиння зі стелі, підмести підлогу, прибрати плями, провести вологе прибирання;
  • довговічність — при акуратній експлуатації щітка здатна прослужити багато років, до того ж при потребі можна замінити не весь виріб, а лише ручку або насадку;
  • доступність — знайти недорогу щітку для підмітання підлоги нескладно;
  • різноманітність — для кожної потреби можна придбати свою насадку, наприклад, для чищення килима, для видалення плям, для звичайного підмітання;
  • легкість у догляді — щітку можна мити, їй не шкодять ні вода, ні мийні засоби, тому підтримувати чистоту насадки просто;
  • швидкість прибирання — завдяки широкій насадці можна швидко підмести навіть велику кімнату.

Пилосос не завжди зручно використовувати, адже він громіздкий, його потрібно чистити, підключати тощо. Звичайний віник підмітає не так якісно і служить не надто довго. Оптимальним рішенням стане щітка для підмітання з правильною насадкою під конкретний тип покриття.

Як правильно вибрати щітку для підмітання підлоги: види матеріалів щетини

При виборі щітки для підмітання потрібно звернути увагу не лише на вартість виробу, а й на матеріал, з якого виготовлена щетина. Залежно від його типу щітка ефективно видалятиме дрібне сміття та пил, підмітатиме ламінат або килимове покриття тощо.

Кінський волос

Такі щітки слід використовувати для делікатного прибирання. Ними можна підмітати паркет, лінолеум, плитку, не хвилюючись, що на покритті з’являться подряпини. Також можна додатково придбати насадку з жорсткішим ворсом і використовувати щітки по черзі: прибирати забруднення жорсткою щетиною, а потім збирати дрібне сміття делікатною щіткою з кінського волоса.

Тампіко

Такі щітки виготовляють із кактусового волокна. Щетина з середньою шорсткістю підходить для підмітання напівгладких поверхонь. Волокна в такій щітці добре очищують підлогу, зносостійкі та термостійкі.

Гума

Щітки з гумовою щетиною виготовляють із каучуку, тому вони працюють делікатно й не здатні подряпати підлогу. Такою щіткою зручно збирати шерсть домашніх тварин як на дерев’яній підлозі, так і на килимі. Виріб ефективний при підмітанні ламінату.

Поліпропілен

Це досить популярне рішення для виготовлення щетини для щіток. Міцний синтетичний матеріал повільно стирається, тому відрізняється довговічністю. Таку щітку можна спокійно мочити у воді, використовувати разом із мийними засобами. Вона швидко висихає, не вбирає запахів і не сприяє розмноженню шкідливих бактерій.

Щітку з поліпропіленовою щетиною вважають оптимальним вибором, оскільки вона практична, доступна за ціною та ефективна у прибиранні. Нею можна підмітати сміття на гладкій або шорсткій підлозі. Такий виріб варто придбати тим, у кого вдома на підлозі лінолеум, ламінат, паркет, керамічна плитка.

Щітка з поліпропілену часто має розрізані кінчики на щетині, тому вона впорається навіть із дрібним сміттям, як-от пісок, пил тощо.

Нейлон

Нейлонова щетина відрізняється жорсткістю та гнучкістю, тому вона довго служить і якісно прибирає гладке підлогове покриття від дрібного сміття. Таку щітку використовують тільки у приміщенні. Це чудовий варіант щітки з синтетичною щетиною для акуратного підмітання ламінату без подряпин.

При виборі щітки потрібно оцінити не лише матеріал, з якого зроблена щетина. Щоб приладдя було ефективним для прибирання, слід звернути увагу ще й на висоту щетини. Також важливу роль відіграють розділені кінчики на ворсі. Вони м’якіші, тому краще затримують дрібні частинки бруду.

Що краще — щітка з натуральною чи синтетичною щетиною?

Натуральна та синтетична щетина мають свої переваги. Щітка з насадкою з натуральною щетиною завжди м’якіша, тому забезпечує делікатне прибирання. Якщо ж потрібно почистити підлогу від серйозного забруднення, краще вибрати насадку з синтетичною щетиною. Вона міцніша та довговічніша, тому витримає великі навантаження.

Щітку зі щетиною з синтетичного матеріалу варто вибирати, якщо під час прибирання часто використовується різноманітна побутова хімія. Така щетина не вбирає в себе засоби, тому не псується й служить довго.

Оптимальне рішення — купити насадку з комбінованим матеріалом (синтетика і натуральний ворс). Такі щітки використовують не лише для підмітання підлоги, а й для прибирання на вулиці.

Що краще — щітка з жорсткою чи м’якою щетиною?

Не можна однозначно сказати, що краще — м’яка чи жорстка щетина на щітці. Кожен варіант має свої переваги і показує найкращу ефективність при правильному застосуванні.

Щітка-скраб або щітка з жорсткою щетиною — це оптимальний вибір для підмітання структурованої підлоги, на якій потрібно якісно почистити шви, отвори чи тріщини. Виріб із м’яким ворсом навряд впорається із заглибинами, а ось жорстка щетина допоможе навести порядок і зібрати сміття.

Жорстку щітку варто вибирати і для сильно забруднених приміщень, де спочатку потрібно провести швидке поверхневе прибирання, а лише потім використовувати пилосос чи іншу техніку. Середня жорсткість підходить для якісного чищення килимів із коротким ворсом.

Щітки з м’якою щетиною використовують для більшості типів підлогового покриття, як-от ламінат, лінолеум, плитка. Така щітка добре змітає пил та інше сміття, не пошкоджуючи поверхню підлоги.

Додаткові функції зручної щітки для підмітання

Завдяки деяким додатковим функціям використовувати щітку для підмітання підлоги зручніше. Ось на що варто звернути увагу при купівлі приладдя для прибирання:

наявність совка в комплекті — купити щітку з совком разом цілком реально, як для великих, так і для ручних щіток. Це зручно, оскільки щітка і совок підходять один одному за розмірами й можуть скріплюватися в єдину конструкцію, що спрощує зберігання. Якщо совок має довгу ручку, як і щітка, можна швидко підмести кімнату та зібрати сміття, не нахиляючись;

спосіб зберігання — якщо купується щітка в комплекті із совком, потрібно перевірити, чи має совок фіксатор для віника. Зберігати приладдя для прибирання разом зручно на кухні або в іншому місці. Воно завжди під рукою, якщо потрібно швидко прибрати сміття;

телескопічна ручка — палиця до щітки, в якій можна змінювати висоту, зручна, коли нею користуються кілька людей різного зросту. Так кожен зможе налаштувати щітку під себе. Така опція зручна і для прибирання під ліжком, коли потрібно дістати до віддалених кутків. У такому разі висоту можна зробити максимальною. Для компактного зберігання щітки в шафі ручку можна зменшити;

змінна насадка — якщо насадка до щітки має універсальне кріплення, це практичне рішення, адже в будь-який момент її можна замінити на нову. До того ж чистити щітку значно легше, якщо відкрутити від неї ручку.

Маленька щітка для підмітання з совком: для чого потрібна?

Якщо щітки з довгою палицею використовують для звичайного підмітання підлоги, то компактні ручні щітки дозволяють швидко прибрати сміття на невеликій площі. Вони можуть продаватися окремо або в комплекті з невеликим совком.

Ручна щітка для підмітання стане у пригоді, коли потрібно зібрати крихти зі столу, прибрати розсипану крупу, цукор або порізані папірці за дитиною. Точкове прибирання простору — ось і з чим ручна щітка впорається легко та швидко. Коли не потрібно підмітати всю підлогу у великій кімнаті, а потрібно лише прибрати невелике забруднення, варто зупинити вибір на ручній щітці.

Ворс у компактній щітці довгий, досить пружний і щільно набитий. Це дозволяє щетині не пропускати дрібне сміття. Для ефективного прибирання вдома чи в громадському закладі варто мати під рукою як маленьку ручну щітку, так і звичайну щітку з довгою ручкою для підмітання підлоги.

Палиці для щіток для підмітання підлоги: які бувають

Більшість щіток від сучасних виробників продаються у вигляді насадок. Це дозволяє заощаджувати, адже при виході з ладу ручки або насадки, не потрібно купувати повністю новий виріб, можна придбати лише потрібну частину. До того ж можна купити кілька насадок із різним типом щетини і кріпити їх до палиці залежно під потреби у прибиранні на даний момент: почистити килим, просто підмести підлогу тощо.

Більшість насадок і палиць для щіток мають універсальне кріплення, тому їх без проблем можна скріпити між собою. Ручка може бути різної висоти — 110, 120 або 130 см. Для звичайного прибирання краще вибирати палицю під свій зріст: щітка повинна бути не вище плечей. Якщо потрібна палиця до щітки, щоб прибирати пил у віддалених куточках під ліжком або знімати павутиння, краще вибрати подовжений виріб. Універсальним рішенням може стати телескопічний кий, що змінює довжину, однак він менш довговічний, ніж звичайні ручки.

Руків’я може прикручуватися до насадки під кутом 45 градусів або вертикально. Який варіант вибрати, залежить під індивідуальних потреб. Щіткою з нахиленою ручкою зручніше згрібати сміття, з вертикальною — просто підмітати.

Висновок

Щітка для підмітання підлоги — це ефективне рішення для будь-якої ситуації. Щіткою зручно підмітати килим, покриття з ламінату або лінолеуму, кахлі. Якщо правильно вибрати виріб, прибирання стане значно якіснішим, швидшим і легшим. Найкраще таке приладдя зможуть оцінити власники великого помешкання.

Вікторія Задорожна            

Контент-менеджер ПП"Час-Пік"

Поширені запитання

✔️ Які щітки для підмітання підлоги найдешевші?

В інтернет-магазині «Час-Пік» можна недорого придбати такі види щіток для підмітання підлоги:

✔️ Що ще потрібно купити разом із щіткою для прибирання?

✔️ Які є щітки для підмітання ламінату або лінолеуму?

✔️ Які щітки можна купити для точкового прибирання?