0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Канцелярія Faber-Castell

25.04.2024

 Вступ.

1. Історія створення бренду Faber-Castell.

2. Асортимент продукції компанії A.W. Faber-Castell.

3. Переваги продукції Faber-Castell.

Висновок.

Faber-Castell — один із найвідоміших, найстаріших і найбільших у світі виробників ручок, олівців, канцтоварів, художніх матеріалів і висококласного письмового приладдя. Німецька компанія виробляє близько 2 мільярдів олівців щороку. Асортимент кольорових олівців налічує більш ніж 120 кольорів.

Історія створення бренду Faber-Castell

Перші згадки про виробників олівців у місті Нюрнберг знайдені близько 1660 року. Ремісники відкривали свої магазини не лише в Нюрнберзі, а й в Штейні, у межах володінь маркіза Ансбаха. Одним із таких виробників був Каспар Фабер.

Каспар Фабер

Засновником компанії Faber-Castell вважається Каспар Фабер, хоча спочатку вона мала не таку назву. Чоловік працював на місцевих продавців, але у вільний час намагався виготовляти олівці власним коштом. Згодом Фабер досягнув успіху й у 1761 році відкрив свій бізнес. Саме так зароджувалася майбутня всесвітньовідома корпорація.

Антон Вільгельм Фабер

Успішний бізнес Каспара Фабера успадкував його син — Антон Вільгельм Фабер. Антон отримав ділянку землі на околиці Штейна, де розмістив виробництво, що за кілька років стало процвітати. Наразі в цьому місці й досі знаходиться головний штаб A.W. Faber-Castell. Фабрика з виробництва олівців перейшла у спадок сину Антона Вільгельма — Георгу.

Георг Леонард Фабер

Компанією продовжив керувати Георг Леонард, однак часи були складні, тому йому не вдалося запобігти краху бізнесу. Фабрика виготовляла олівці за традиційними методами, водночас у Франції вже використовували новий процес виробництва. Георг Леонард розумів, що для розвитку бізнесу потрібно брати до уваги іноземний досвід. Саме тому він відправив своїх синів на навчання за кордон. Здобуті сином Лотарем знання пішли на користь компанії.

Лотар фон Фабер

Лотар взяв на себе керування компанією у 1839 році, коли йому було лише 22 роки. Його мета була амбіційною — робити найкращу у світі продукцію та піднятися на найвищу позицію. Для цього чоловік модернізував завод і забезпечив його першокласною сировиною. Саме під керуванням Лотарем фон Фабером світ побачив перший письмовий інструмент із брендовим ім’ям — олівець A.W. Faber.

Модернізація заводу полягала і в забезпеченні працівників здоровими умовами праці. Були й інші переваги для працівників: Лотар створив схему страхування здоров’я, банки збережень, систему пенсій, «клуб споживачів». Також керівник фабрики побудував багатоквартирні будинки для своїх співробітників.

У 1849 році Лотар фон Фабер відкрив перший іноземний філіал компанії в Нью-Йорку. За кілька років з’явилися нові філіали в Лондоні та Парижі. У 1861 році компанія A.W. Faber відсвяткувала свій 100-річний ювілей. На той час на фабриці працювало 250 працівників. У цей же час компанія почала випускати графітні дошки для шкіл і логарифмічні лінійки, а також відкрила фабрику олівців у Нью-Йорку. У 1872 році почав працювати завод із виробництва гумок A.W. Faber у США.

Вільгельм фон Фабер

У Лотара фон Фабера був єдиний син Вільгельм, який і успадкував династію та почав керувати компанією в 1876 році. Вільгельм мав артистичну натуру, тому не дуже цікавився бізнесом. Після смерті в чоловіка залишилося три доньки, старша з яких і успадкувала фабрику.

Оттілія фон Фабер і граф Олександр Фабер-Кастелл

У 1898 році баронеса Оттілія фон Фабер, старша донька Вільгельма фон Фабера, вийшла заміж за графа Олександра зю Кастелл-Рюденхаузена. За два роки чоловік приєднався до ради директорів. Під керівництвом графа Олександра компанія заново розквітла. Саме він надав їй сучасного іміджу зі знаменитим зеленим олівцем Castell 9000. У 1898 році була зареєстрована нова назва компанії — A.W. Faber-Castell.

Одразу після випуску олівців Castell на ринку з’являється новий успішний продукт — кольорові олівці для художників Polychromos. Спочатку їх виготовляли в 60 відтінках, які відповідали стандартним акварельним фарбам. Олівці викликали фурор серед художників і досі мають високий попит у покупців.

Після 18 років сімейного життя Оттілія та Олександр розлучилися. Граф Олександр продовжив керувати бізнесом. Пара мала єдиного сина — Роланда, який згодом і успадкував династію.

Граф Роланд фон Фабер-Кастелл

Роланд став головою компанії в 1928 році, коли йому було лише 23 роки. У 1948 році стартувало виробництво запатентованих механічних олівців для технічних ілюстраторів і художників. У 1949 році A.W. Faber-Castell став першим німецьким виробником, який додав до свого асортименту кулькові ручки. У 1961 році компанія відсвяткувала своє 200-річчя.

Починаючи з 1960 і закінчуючи 1977 роком, корпорація відкривала нові іноземні філіали: у Франції, Австралії, Австрії, Аргентині, Перу. У цей же період вдалося викупити Lapis Johann Faber S.A. в Сан-Карлос, який конфіскували під час Другої Світової війни. На даний момент це найбільший завод із виробництва олівців у світі.

Граф Антон Вольфганг фон Фабер-Кастелл

У 1978 році після смерті графа Роланда головою компанії A.W. Faber-Castell стає граф Антон Вольфганг фон Фабер-Кастелл. Того ж року розпочалося виробництво дерев’яних олівців для косметичної промисловості. Згодом, у 1980 році, відкрився найбільший у світі завод із виробництва гумок у Малайзії. У 1993 році компанія Faber-Castell здійснила реструктуризацію та розділила асортимент на п’ять сфер діяльності.

Асортимент продукції компанії A.W. Faber-Castell

Корпорація A.W. Faber-Castell має величезний асортимент продукції. Однак знайти в ньому необхідне нескладно завдяки тому, що продукція розділена за сферами діяльності. Виробник пропонує товари в категоріях «Для школи та вільного часу», «Живопис і графіка», «Креслення», «Письмові інструменти, виконані в особливому дизайні» та «Офіс».

Для школи та вільного часу

Ця лінія товарів від бренду Faber-Castell пропонує продукцію для школи та дозвілля. У цій серії можна знайти наступні продукти:

Палітра кольорів у червоній лінійці Faber-Castell представлена 60 відтінками. Завдяки використанню якісної сировини пігменти не вигорають упродовж 30 років. Корпус усіх видів олівців пофарбований харчовими барвниками, що не здатні нашкодити здоров’ю дітей.

Живопис і графіка

У цій лінійці товарів від виробника Faber-Castell можна знайти все необхідне для творчості. Тут представлена продукція для художників-початківців і досвідчених майстрів. Також у цій серії зможуть підібрати необхідне приладдя студенти училищ і вищих навчальних закладів, які навчаються за художніми напрямками.

Асортимент категорії «Живопис і графіка» представлений наступними продуктами:

  • акварельні олівці ART GRIP;
  • кольорові олівці, зокрема для малювання на темній поверхні;
  • олійна пастель, м’яка пастель;
  • творчі набори CREATIVE STUDIO;
  • професійні кольорові олівці та пастель POLYCHROMOS;
  • професійні акварельні олівці ALBRECHT DURER;
  • професійні капілярні ручки, пастельні олівці PITT;
  • професійні олівці та крейда, вугілля для малювання, графіт PITT MONOCHROME;
  • професійні набори.

Синя лінія продукції для креативної творчості передбачає палітру, в яку входять до 72 кольорів. Вигорання пігментів — до 70 років. Зелена професійна лінія для живопису та графіки має палітру кольорів до 120 відтінків. Виробник гарантує кольоростійкість до 100 років.

Креслення

У лінійці з креслярським приладдям представлені креслярські дошки, трикутники, лекала, шрифтові шаблони. Також тут можна знайти механічні олівці, грифелі, зокрема кольорові грифелі, цангові олівці, рапідографи, туш, капілярні ручки. Категорія «Креслення» — це ще й надійний циркуль у різноманітних варіантах, шаблони для креслення та інші товари.

Дизайнерські письмові приладдя

Серія «Дизайн» від Faber-Castell привертає увагу людей з особливим соціальним статусом, адже саме тут можна знайти вишукане та нестандартне письмове приладдя. У цій категорії представлені дизайнерські ручки, створені для особливих нагод і підписання важливих документів.

Письмові інструменти з особливим дизайном представлені наступними товарами:

  • механічний олівець, кулькова ручка, ролер, пір’яна ручка в металевому або дерев’яному корпусі AMBITION;
  • механічний олівець, кулькова ручка, ролер, пір’яна ручка MONDORO;
  • багатофункціональні ручки TWICE і TRIO;
  • механічний олівець і автоматична кулькова ручка в дерев’яному корпусі, у корпусі з дерева та металу, у дерев’яному корпусі з хромованим покриттям, ролер і пір’яна ручка в дерев’яному корпусі з хромованим покриттям, пір’яна ручка, автоматична кулькова ручка, ролер і механічний олівець із полімерного матеріалу E-MOTION;
  • пенали для письмових інструментів;
  • механічний олівець, автоматична кулькова ручка, ролер, пір’яна ручка з серії «Ромби» E-MOTION;
  • ролер, механічний олівець, автоматична кулькова ручка, подарунковий набір BASIC;
  • механічний олівець, автоматична кулькова ручка, ролер, подарунковий набір BASIC METALL.

Також у серії є точилки, гумки, чорнографітні олівці, декоративні підставки для письмового приладдя, стрижні, грифелі, чорнила та інші товари.

Товари для офісу

Офісна лінія включає в себе товари, що стануть у пригоді під час роботи. Ось які продукти можна знайти в серії «Офіс» від бренду Faber-Castell:

  • чорнографітні олівці, гумки-ковпачки, гумки, точилки, лінери GRIP 2001;
  • прості олівці CASTELL 9000;
  • хімічні олівці, кольорові олівці, олівці для стенографії, столярні олівці CASTELL;
  • механічний олівець, автоматична кулькова та гелева ручки GRIP 2011;
  • механічний олівець TK-FINE;
  • цангові олівці;
  • полімерні грифелі, кольорові грифелі, гумки, точилки;
  • автоматичні та звичайні кулькові ручки, ролери;
  • капілярні ручки на щодень;
  • суперфлуоресцентні текстовиділювачі та система заправки до них, маркери тощо.

В офісній серії можна знайти як базовий набір із ручки, олівця, губки та точилки, так і продукцію, яка може знадобитися лише в окремих випадках, як-от маркери, механічні чи столярні олівці, ролери тощо.

Переваги продукції Faber-Castell

Виробник Faber-Castell широко відомий як серед тих, хто професійно займається живописом чи кресленням, так і серед тих, хто не має стосунку до цих сфер, однак щодня використовує для власних потреб ручки та олівці німецького бренду.

Продукція Faber-Castell полюбилася тисячам споживачів. І це легко пояснити вагомими перевагами товарів відомого бренду:

  • широкий асортимент продукції — від простих олівців до приладдя для креслення та живопису;
  • характерний дизайн — письмові інструменти виділяються завдяки елегантному дизайну;
  • екологічний підхід — компанія використовує екологічно чисті методи виробництва уже понад 40 років;
  • соціальна відповідальність — корпорація заборонила дискримінацію, дитячу працю на всіх своїх заводах.

Одна з головних переваг товарів німецького бренду Faber-Castell — оптимальне співвідношення ціни та якості. У цього виробника можна знайти необхідні інструменти за демократичними цінами.

Висновок

Завдяки тому, що у виробника Faber-Castell представлений широкий вибір товарів, в асортименті можна знайти необхідне приладдя для школи, для творчого дозвілля, для навчання в художньому училищі, для професійного живопису чи креслення, для офісної роботи тощо. Продукція німецької торгової марки виділяється бездоганною якістю, функціональністю та довговічністю.

Вікторія Задорожна            

Контент-менеджер ПП"Час-Пік"

Поширені запитання

✅ Які можна замовити чорнографітні олівці від виробника Faber-Castell?