0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Як гарно упакувати подарунок власноруч: 15+ Ідей

16.12.2022

Вступ

1. Як упакувати подарунки різних форм.

2. Як упакувати пляшку в подарунок.

3. Як упакувати подарунок без коробки.

4. Як прикрасити подарунок.

Заключення

Красива упаковка подарунка має значення. Вона робить вручення презенту урочистим. До того ж відтягує приємний момент для іменинника: «Цікаво, що ж там усередині?». Не лінуйтеся красиво запакувати подарунок у яскравий подарунковий папір або інший матеріал, адже для цього не потрібно багато зусиль.

У цьому матеріалі ми розповімо про те, як оригінально упакувати подарунок на день народження або інше свято, які матеріали краще використовувати, як презентувати речі нестандартної форми.

Як упакувати подарунки різних форм

Упакувати подарунок квадратної або прямокутної форми найпростіше. А що, якщо куплена для близької людини річ має круглу чи нестандартну форму? Пропонуємо варіанти, як гарно запакувати подарунок будь-якої форми.

Кругла форма

Якщо презент круглий, для його стильної упаковки знадобиться наступне:

  • аркуш декоративного паперу;
  • ножиці;
  • скотч або клей-олівець;
  • паперовий або текстильний бант.

Ось проста покрокова інструкція, як гарно упакувати подарунок своїми руками, якщо він відрізняється круглою формою:

  1. Загорніть презент в аркуш паперу, щоб визначити розмір обхвату.
  2. Відріжте зайве, залишивши кілька сантиметрів для скріплення.
  3. Зігніть краї паперу та склейте їх за допомогою скотчу.
  4. Зробіть «промінчики» з паперу, загинаючи його до центру й формуючи маленькі складки шириною 1–1,5 см. Рухайтеся по колу.
  5. Закріпіть місце з'єднання «промінчиків» клейкою стрічкою.

Щоб приховати місце склеювання, використайте паперовий або текстильний бант.

Такі варіанти упаковки підходять для подарунків циліндричної, круглої або овальної форми.

Прямокутна форма

Якщо Ваш презент має прямокутну або квадратну форму, то Ви швидко розберетеся, як упакувати подарунок у подарунковий папір. Вам знадобляться для цього:

Упаковка подарунків своїми руками передбачає наступні етапи:

  1. Розгорніть аркуш кольорового або крафт паперу, розмістіть зверху коробку та відміряйте частину паперу потрібного розміру.
  2. Поставте подарунок по центру відрізу та загорніть його в папір по периметру. Закріпіть скотчем. Місце склеювання двох країв має припадати на кут коробки.
  3. Сформуйте куточки з паперу з боків подарунка, зведіть їх до центру та закріпіть. Щоб упаковка не стовбурчилась, пригладьте її і при потребі використайте двосторонній скотч.
  4. Прикрасьте упакований подарунок атласними стрічками й декоративними елементами. Перев'яжіть коробку та прикріпіть декор за допомогою скотчу або додаткової стрічки.
  5. За бажанням зафіксуйте під стрічкою або мотузкою вітальну листівку.

Упакувати коробку квадратної або прямокутної форми — найпростіший варіант. При цьому презент може мати як класичний, так і оригінальний вигляд. Усе залежить від того, який папір Ви використовуватимете — однотонний чи кольоровий, для дітей або дорослих, і чи захочете прикрашати подарунок цікавим декором.

Ідеї ​​упаковки подарунків на Новий рік можуть передбачати використання ялинових гілочок, маленьких шишок, шматочків вати, декоративних сніжинок тощо. Дрібні деталі для завершення оформлення можна знайти також у виробах для скрапбукінгу.

Упаковка нестандартних подарунків

Розібратися, як загорнути подарунок у папір, легко, якщо він має квадратну форму. Якщо ж ви купили одяг, чашку, м'які іграшки або іншу річ незвичайної форми, доведеться попрацювати трохи більше. Наш майстер-клас допоможе вам зробити подарунок красивим незалежно від його форми.

Якщо Ви хочете дізнатися, як упаковувати подарунки нестандартної форми, підготуйте наступне:

Оригінальне пакування подарунка нестандартної форми може мати вигляд красивого пакета, зробленого своїми руками. Зробити його можна так:

  1. Якщо у Вас немає декоративного паперу, візьміть пару ватманів і розфарбуйте їх, як вам заманеться. Можна також на майбутньому пакеті написати побажання імениннику. Дочекайтеся висихання.
  2. Складіть два малюнки або два аркуші пакувального паперу лицьовою стороною всередину та закріпіть одну сторону скотчем.
  3. Іншу сторону трохи загорніть, приклейте до поверхні двосторонній скотч і скріпіть пакет так, щоб малюнок був зовні.
  4. Сформуйте бічні поверхні, зігнувши отриману трубу. Також боки пакета загорніть усередину.
  5. Для формування дна відміряйте знизу ширину, яка буде такою самою, як ширина бічної частини. Прогладьте складки в один та в інший боки. Зробіть куточки, склейте інші краї поверх один одного.
  6. Якщо подарунок досить важкий, помістіть у пакет картон потрібного розміру.
  7. За допомогою діркопробивача зробіть вгорі пакета отвори для майбутніх ручок.
  8. Просуньте в ці отвори мотузку або атласну стрічку, зав'язавши її на вузол зсередини.

У такий пакет можна красиво упакувати косметику, сувеніри, білизну й будь-які інші речі. Відразу порівнюйте розміри пакета з купленим подарунком: упаковку можна зробити і великою, і маленькою. Вибирайте відповідний до події стиль — мінімалізм, романтика, класика, авангард і т. д. Залежно від свята й оформлюйте пакет.

Як упакувати пляшку в подарунок

Прийти на день народження чи інше свято з дорогим алкоголем у руці — не дуже хороша ідея. Але, якщо запакувати пляшку в папір, презент відразу матиме інакший вигляд — урочистий і красивий.

Перед тим як упакувати подарунок для хлопця у вигляді алкоголю, підготуйте такі речі:

  • однотонний або кольоровий пакувальний папір;
  • двостороння клейка стрічка;
  • скотч;
  • атласна стрічка для оздоблення;
  • ножиці.

Ось докладна інструкція, як загорнути подарунок, якщо це спиртні напої:

  1. Відріжте частину паперу з невеликим запасом.
  2. Підігніть один край, щоб він мав акуратний вигляд. Приклейте до іншого краю двосторонній скотч і склейте обидва краї на пляшці.
  3. На дні повертайте папір до центру, формуючи складки. Зафіксуйте центральну частину скотчем.
  4. Для оформлення пляшкового горла виріжте прямокутник із паперу та накрийте ним верхівку. Пригладьте з усіх боків, сформувавши складочки.
  5. Обв'яжіть пляшкове горло красивою мотузкою або атласною стрічкою. За бажанням можна використати додатковий декор.

Це не єдиний спосіб, як упакувати подарунок у вигляді пляшки спиртного. Якщо хочете, щоб упаковка мала оригінальний вигляд, візьміть непотрібний светр. Тільки перевірте, щоб він не був зношеним, інакше презент вийде непрезентабельним. Відріжте рукав від светра, виверніть його й застрочіть край з боку пройми. Виверніть подарунковий чохол ще раз і помістіть усередину пляшку. Манжет оформіть пишним бантом. Готово.

Якщо Ви вибрали загорнути подарунок у папір, будь-який додатковий декор залишається на ваш розсуд. Плануєте вручити пляшку хорошого алкоголю близькій людині на Новий рік? Тоді можна оформити подарунок у вигляді гнома. Загорніть пляшку в зелений пакувальний папір, а її горло заховайте під шапочкою гнома. Для її виготовлення скрутіть фетр по формі конуса, скріпіть його голкою з ниткою. На верхівку прикріпіть помпон. Ще один можна приклеїти на передню частину шапочки: це буде ніби ніс гнома.

Як упакувати подарунок без коробки

Упаковка подарунка без коробки трохи складніша, ніж із нею. Якщо йдеться про одяг, то його можна просто загорнути в подарунковий папір і перев'язати стрічкою або мотузкою. Так само можна зробити з книжкою, фотоальбомом, картиною, парфумами.

Красивий пакет — ще один варіант, як упакувати великий подарунок або маленький сувенір без коробки. Ви можете зробити його за інструкцією, представленою вище, де ми розповідали, як правильно упакувати подарунок нестандартної форми.

У нас є ще дві ідеї, як упакувати подарунок без коробки. Це скринька та «цукерка», зроблені своїми руками. Для виготовлення симпатичної скриньки вам потрібні такі матеріали та аксесуари:

  • папір високої щільності;
  • картон;
  • канцелярський ніж і ножиці;
  • простий олівець;
  • лінійка;
  • декор.

Дійте за цією інструкцією:

  1. Виміряйте лінійкою довжину та ширину подарунка.
  2. З урахуванням отриманих розмірів підготуйте дві частини з картону у формі півовала.
  3. На одній зробіть на кінці клапан, на іншій – акуратний розріз. У результаті має вийти замочок.
  4. По центру щільного паперу намалюйте олівцем квадрат.
  5. Прикладіть підготовлену форму з клапаном до одного боку квадрата, потім — до іншого, паралельного. Обведіть по контуру.
  6. До двох інших боків прикладіть форму з прорізом, обведіть.
  7. Виріжте отриману заготовку ножицями.
  8. Канцелярським ножем зробіть вертикальні прорізи для майбутніх замків.
  9. Складіть коробочку. Просуньте клапани в прорізи.
  10. Прикрасьте декором.

Упакувати подарунок у папір у вигляді «цукерки» ще простіше, ніж зробити скриньку. Загорніть річ у подарунковий папір, зафіксуйте його краї. З одного боку зберіть папір і перев'яжіть стрічкою. З іншого боку зробіть те саме. Краї залиште у такому вигляді, як на звичайній цукерці.

Як прикрасити подарунок

Прихильникам мінімалізму упаковка подарунка в папір без використання декору видається ідеальною. Але іноді так хочеться доповнити гарну коробочку бантом, атласною стрічкою, гілочкою хвої чи іншим декором. Ви вже знаєте, як упакувати коробку, а тепер ми розкажемо, чим можна прикрасити подарунок залежно від свята.

На День Народження

Запакувати подарунок на день народження можна по-різному. Якщо Ви загорнули сюрприз у папір, Ви можете прикріпити зверху бант, зроблений своїми руками.

Для виготовлення банта знадобляться:

  • папір однакового або різних кольорів;
  • ножиці;
  • клей;
  • степлер.

Виготовити красивий бант нескладно за цією інструкцією:

  1. Візьміть кольоровий папір відповідного відтінку чи відтінків.
  2. Виріжте три смужки довжиною 10 см, три по 9 см, дві по 8 см та одну 7 см.
  3. Найдовшу смужку в центрі намажте клеєм. Загніть її кінці всередину, сформувавши петельку та закріпивши краї.
  4. Повторіть те саме з усіма смужками, крім однієї найкоротшої.
  5. Починаючи з найбільшої і закінчуючи найменшою, нашаровуйте смужечки одну на іншу по колу. Використовуйте для фіксації клей або степлер.
  6. З найкоротшої смужки сформуйте кільце і прикріпіть його зверху інших смужок.

Бантик готовий. Тепер його можна зафіксувати на коробці.

Є й інші ідеї для пакування подарунка на день народження. Крім банта, можна використовувати мотузку, паперову або атласну стрічку. Візьміть невелику вітальну листівку, зробіть отвір діркопробивачем і просмикніть через нього стрічку. Перев'яжіть цією стрічкою подарунок. Таке рішення варто використати для свят із великою кількістю гостей. Коли іменинник розбиратиме подарунки, він точно знатиме, що той сюрприз подарували ви.

На Новий Рік

Упаковка подарунків на Новий рік відкриває багато можливостей для фантазії. Найчастіше такі презенти прикрашають гілочками хвої. Якщо коробка досить велика, Ви можете зробити різдвяний вінок і прикріпити його зверху.

Для створення новорічного вінка знадобляться:

Новорічне подарункове пакування своїми руками у вигляді різдвяного вінка створюється таким чином:

  1. Сформуйте з дроту кільце відповідного діаметра.
  2. Прикріпіть по колу гілочки або штучну хвою, фіксуючи їх за допомогою скотчу так, щоб це було непомітно.
  3. Прикрасьте вінок стрічками, бантиками, ялинковими кулями невеликого діаметру.
  4. Прикріпити готовий вінок на подарунковій коробці можна за допомогою атласної стрічки, протягнувши її з одного боку і зафіксувавши на іншому. Так само слід зробити і з двох інших боків.

Оригінально оформити подарунок на Новий рік можна за допомогою сніжинок. Такі новорічні підвіски потрібно просто закріпити на поверхні всієї коробки в довільному порядку за винятком дна. Найкраще брати сніжинки різного розміру.

На День Закоханих

Упаковка подарунків на день Святого Валентина потребує особливого підходу. Якщо Ви хочете подарувати коханому або коханій справжній сюрприз, приділіть увагу тому, як креативно упакувати подарунок.

Якщо немає творчих ідей, чим здивувати на день Святого Валентина, купіть блок паперу для нотаток у формі серця з клейовим шаром. Оберніть подарунок у гарний пакувальний папір. Якщо це велика коробка, ще краще. На кожному аркуші напишіть фразу «Я тебе люблю, тому що…» і закінчіть думку. Фрази мають бути різними. Поки дівчина чи хлопець дістануться безпосередньо до сюрпризу, вони отримають безліч приємних емоцій.

Упаковка подарунків на День закоханих може передбачати використання свіжих квітів. Тільки не прикрашайте презент штучними квітами, хіба що вони виготовлені з фоамірану і мають максимально натуральний вигляд. Перев'яжіть коробку атласною стрічкою і заправте за неї кілька квіток. Вийде ніжно та красиво.

Якщо Вам більше подобається оригінальна та загадкова упаковка подарунків до Дня святого Валентина, ви можете використати кілька коробочок різного розміру. У такий спосіб чудово дарувати дрібні подарунки, наприклад, ювелірні прикраси. Покладіть їх у маленьку коробочку, її помістіть у трохи більшу, цю — у ще більшу і т. д. Останню коробку можна перев'язати великим бантом.

На 8 Березня

Жінкам подобається, коли подарунок презентують красиво. Тому приділіть увагу тому, що подаруєте на свято, а також подбайте про те, щоб оформлення подарунків на 8 березня було на рівні.

Якщо любите лаконічність, загорніть коробку в красивий однотонний папір, перев'яжіть її мотузкою і заправте за неї гілочку мімози. Це матиме стильний і мінімалістичний вигляд.

Ось ще цікаві ідеї, як красиво упакувати подарунок на 8 березня. Перед тим як перев'язати презент стрічкою, надягніть на неї листівку зі щирими побажаннями. Також можна загорнути коробку у крафт-папір, після чого намалювати на ньому квіточки, написати вітання або вірш, намалювати вашу родину, якщо презент призначений дружині.

Бажаєте здивувати маму чи бабусю? Тоді на подарунок прикріпіть міні-букет. Можна загорнути його в органзу та прив'язати стрічкою. Якщо будете вручати подарунок коханій, і купили для неї прикрасу або білизну, такий подарунок вимагає ніжного пакування. Прикрасьте подарунковий згорток мереживом або шовковою тканиною, перев'яжіть шпагатом.

Заключення

Якщо Ви приділите достатньо уваги упаковці, подарунок стане більш презентабельним і красивим, а Ви зможете довше зберегти сюрприз. А ще це покаже імениннику, наскільки він для Вас важливий і близький, адже ви витратили час на прикрасу презенту.

У цьому матеріалі ми зібрали багато ідей, як оригінально упакувати подарунок на день народження, Новий рік, 8 березня, День Святого Валентина. Використовуйте ці варіанти та свою фантазію, щоб зробити упаковку подарунка унікальною та помітною.

Вікторія Задорожна            

Контент-менеджер ПП"Час-Пік"

Поширені запитання

✅ Як прикрасити подарунок на день народження?

✅ Як упакувати подарунок на день народження?

✅ Як красиво подарувати алкоголь на свято?

Ви можете використати для пляшки упаковку, зроблену власноруч за інструкцією, що представлена у статті. Також можна купити готовий чохол або високий подарунковий пакет: