0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Як вибрати комп'ютерне крісло для дому чи офісу

15.04.2021

Зміст:

Вступ

1. Види комп'ютерних крісел та їх особливості

2. Як вибрати комп'ютерне крісло: загальні рекомендації

3. Для кого обираємо комп'ютерний стілець?

4. Найкращі робочі крісла

Заключення

Якщо Вам знадобилося комп'ютерне крісло і Ви вирішили вибрати його в інтернет-магазині, скористайтеся нашою методичкою. Тут ми розібрали як вибрати комп'ютерне крісло: основні види, особливості їх вибору, а також окремо виділили підбір крісла для офісних працівників, керівників, геймерів, школярів та підлітків.

Види комп'ютерних крісел та їх особливості

Якщо Ви не знаєте, як вибрати робоче крісло для комп'ютера правильно, перше, що необхідно визначити — його тип.

Всього буває чотири основні типи крісел:

● Ергономічні крісла. Підходять для тривалої роботи за комп'ютером, мають анатомічно правильну форму сидінь, високу спинку, спеціальний виступ в районі попереку.

● Ортопедичні. Схожі з попереднім типом, при цьому їх конструкція дозволяє змістити навантаження з однієї групи м'язів на іншу при зміні пози.

● М'які. Забезпечують зручність та комфорт, але не дуже підходять для тривалої роботи за ПК.

● Ігрові. Дуже універсальні, відрізняються пружним сидінням, знімною підтримкою спини та великою кількістю регулювань.

Як вибрати комп'ютерне крісло: загальні рекомендації

Головні критерії при виборі моделі крісла: параметри людини та тривалість безперервного перебування в ньому. Тут враховуються зріст та вага. Крім того, потрібно врахувати габарити виробу, з чого зроблена оббивка, каркас та інші характеристики. Якщо ви хочете купити комп'ютерне крісло робоче в офіс чи для дому, відштовхуйтесь від наступних факторів.

Сидіння комп'ютерного крісла

Сидіння повинно бути в міру жорстким — це полегшить тиск на хребет. Занадто м'яке крісло може привести до сутулості, а жорстке — незручне. Правильно підібраний ступінь жорсткості призводить до періодичної необхідності зміни пози, а внаслідок, поліпшення циркуляції крові.

Комп'ютерне крісло повинно мати підіймальний механізм регулювання висоти, при цьому правильна висота сидіння — висота гомілки. Ноги повинні стояти на підлозі, а кут нахилу колін повинен бути від 90 до 130 градусів.

Рекомендовані розміри сидіння — глибина як ⅔ стегна, що забезпечує правильну опору для сідничних кісток та хребта. Найзручніше, сидіння з анатомічною формою — також це позитивно позначається на кровообігу в ногах.

Підлокітники

Все залежить від того, як саме ви любите сидіти за комп'ютером. Якщо під час роботи лікті повинні лежати на підлокітнику, а рука до кисті — на столі, висота підлокітника розраховується виходячи з прямокутного положення рук. Якщо руки лежать тільки на столі, а підлокітники потрібні лише під час перерв, кут руки повинен бути 90-120 градусів. Стандартна висота підлокітників 17-24 см, при цьому рекомендуємо розглядати моделі, де вони регулюються.

Для тих, кому підлокітники заважають чи просто не потрібні, є моделі зі знімними підлокітниками або зовсім без них.

Форма спинки

Максимальний комфорт забезпечується анатомічною спинкою з підтримкою в районі попереку. Якщо Ви вибрали інший тип крісла, можна підкладати під спину ортопедичну подушку. Звичайні крісла краще вибирати зі спинкою в районі 45 см, яка буде давати опору лише на нижню частину спини. Для тривалої сидячої роботи з необхідністю упору для плечової зони, зверніть увагу на моделі зі спинкою близько 65 см. Також є комп'ютерні крісла з регулюючимися підголівниками, які дозволяють розслабити шию.

Механізм гойдання

Механізм гойдання необхідний для того, щоб зняти м'язову напругу від тривалої сидячої роботи. Існує кілька типів механізму хитання з можливістю фіксації спинки, регулюванням висоти та пружності качання, а також в ряді механізмів додано фіксування в різних положеннях, м'яке повернення в початкове положення та автоматичну зміну кута нахилу.

Підставка крісла для комп’ютера

Підставка крісла для комп'ютера — хрестовина на колесах, яка підбирається виходячи з ваги. Для людей легше 70 кг підійде модель з пластиковою хрестовиною, близько 100 кг — з металу, в районі 130 кг — хрестовина з литого алюмінію. Для килима підійдуть пластикові коліщатка, а для твердого покриття — прогумовані.

Матеріал оббивки

Кожен матеріал має свої плюси та мінуси, розглянемо їх окремо:

● Шкіра. Тривалий термін служби, приємні тактильні відчуття, висока ціна.

● Шкірзам. Низька стійкість до зношування та цінова доступність.

● Еко-шкіра. Екологічна чистота, простота догляду та менша зношуваність, ніж у шкірозамінника.

● Тканина. Тактильно приємний матеріал, дихає, не липне до шкіри в спеку, складніший у догляді.

● Сітка. Дихає, еластична, міцна та пружна. Є з поліестеру, а також вдосконалена — з суміші поліестеру та еластомеру.

● Еластомер. Еластичний, зносостійкий, гіпоалергенний, стійкий до грибків та мікроорганізмів. Використовується в хороших ергономічних моделях для підтримки спини та стегон.

Вибір матеріалу повністю залежить від ваших уподобань та бюджету.

Колір та дизайн

Ергономічні властивості важливі, але не варто забувати і про зовнішній вигляд. Дизайн комп'ютерного крісла особливо важливий для високопоставлених персон, директорів та всіх, для кого має значення гармонія в інтер'єрі. Нейтральні кольори — безпрограшний вибір. Багато моделей представлені в синьому, коричневому, чорному та їх відтінках. Для інтер'єру у світлих тонах підійдуть також світлі або ж навпаки контрастні відтінки. Для домашнього використання можна поекспериментувати з дизайном, вибрати незвичайну модель, не забуваючи про її ергономіку.

Це основні характеристики, виходячи з яких потрібно підбирати комп'ютерне крісло для дому чи офісу.

Для кого обираємо комп'ютерний стілець?

При виборі крісла, важливі не тільки матеріали та параметри, але і людина, для якої воно призначене. За цим критерієм, все крісла можна умовно розділити на наступні типи.

Комп'ютерне крісло для школяра

Дитяче комп'ютерне крісло дозволяє подбати про здоров'я школяра набагато краще, ніж моделі для дорослих та інші стільці. Ці моделі мають менші габарити та мають можливість регулювати лише ті механізми, які потрібні саме дітям: висота спинки, висота та глибина сидіння. Такі крісла мають певний кут нахилу спинки, що служить для профілактики сколіозу та інших захворювань спини.

Рекомендуємо вибрати ортопедичний стілець для школяра з яскравим забарвленням за смаком дитини, щоб вона просто не хотіла розлучатися з ним та займалася з ще більшим завзяттям.

Комп'ютерне крісло для підлітка

Головна характеристика крісла для підлітка — правильна посадка з природним положенням спини та підтримкою всіх відділів хребта. Перш ніж купити стілець для школяра, ви повинні переконатися, що модель має достатню висоту спинки, у неї правильна форма та, в ідеалі, є підголов’я. Кут нахилу повинен бути в межах від 95 до 110 градусів. Також є моделі, що дозволяють відхилити спинку до 170 градусів, щоб розслабитися та зняти напругу в м'язах. Крім цього, важливою є можливість відрегулювати кут спинки, висоту сидіння, а також кут/висоту підлокітників та підголівника, якщо вони передбачені конструкцією.

Крісло для роботи за комп'ютером

Для багатогодинної роботи за комп'ютером краще вибрати анатомічне чи ергономічне комп'ютерне крісло. Це дозволить значно полегшити навантаження на окремі групи м'язів, хребет, поперековий відділ та шийно-комірцеву зону, що особливо важливо, якщо ви обираєте ортопедичне крісло для школяра. Також модель повинна мати велику кількість регулювань по висоті, нахилу і т.д. Дуже добре, якщо будуть знімні підголівник та підтримка для попереку. Деякі моделі мають комфортну підставку для ніг ортопедичної форми, яка дозволяє забезпечити правильний кровообіг в нижній частині тіла.

Комп'ютерне крісло для геймера

Крісла для геймерів мають велику кількість відмінностей від інших типів комп'ютерних крісел.

Ось основні відмінності:

● яскравий геймерський дизайн;

● увігнута форма сидіння та спинки для максимальної підтримки спини;

● міцна конструкція зі сталі та поліуретану;

● широкий кут відкидання спинки та механізм гойдання;

● велика кількість регулювань, від стандартної висоти сидіння до регулювання кута нахилу підлокітників та підголівника.

Це кращі крісла для роботи за комп'ютером, які дозволяють врахувати всі анатомічні особливості тіла, забезпечити комфорт та виключити негативні наслідки від багатогодинної гри. У деяких дорогих моделях є навіть бічні подушки та режим масажу.

Окремо можна виділити моделі для гри на приставці, які дозволяють підключити кермо, педалі та відрегулювати все під конкретні параметри.

Найкращі робочі крісла

Вибираючи комп'ютерне крісло для офісу чи дому, потрібно трохи орієнтуватися в доречності тих чи інших моделей. Наприклад, просте бюджетне крісло буде виглядати дивно в кабінеті керівника, як і дороге шкіряне крісло вдома у підлітка. Розгляньмо окремо кращі комп'ютерні крісла, які більше підходять керівнику, офісному персоналу та для домашнього використання.

Вибір комп'ютерного крісла для керівника

Крісло в кабінет директора, в першу чергу, повинно виглядати шикарно. Воно повинно відповідати інтер'єру, показувати статус начальника та відповідати його смаковим вподобанням. Такі крісла відносяться до преміального цінового сегмента, відмінно регулюються та підлаштовуються під кожного власника.

Класичне крісло для керівника — блискуча підставка з нержавіючої сталі, а також поєднання натуральної деревини та шкіри. Такий собі дорогий автомобіль в офісі.

Як вибрати офісне крісло для персоналу

Комп'ютерні крісла для персоналу — одна з найбільших категорій, що дозволяє вибрати не тільки дизайн та можливості, але і ціновий діапазон. Це можуть бути бюджетні крісла або ж навпаки продумані ергономічні моделі, які не поступаються в ціні преміальним.

Головний критерій вибору крісел для персоналу — можливість відрегулювати крісло під різний зріст та вагову категорію. Це дозволяє закупити однакові крісла для всього персоналу. Ще одна важлива характеристика — зручність з правильним розташуванням спинки та сидіння, щоб забезпечити максимальний комфорт для багатогодинної роботи.

Для дому

Найуніверсальніша категорія крісел — комп'ютерні крісла для дому. Тут можна вибрати абсолютно будь-яку вподобану модель — для керівника, для персоналу, для геймера і т.д. Також, тип крісла потрібно вибирати виходячи з кількості часу, які людина проводить за комп'ютером. Для не частого використання можна вибрати абсолютно будь-яке, але для багатогодинної щоденної роботи знадобиться добротне ортопедичне крісло. В цілому, все залежить від вашого смаку та фінансових можливостей.

Також варто врахувати інтер'єр. На ринку представлена велика кількість моделей з незвичайним дизайном, або ж можна зупинитися на класиці. Але все ж, краще комп'ютерне крісло — комфортне.

Заключення

Тут ми розібрали вибір крісла для комп'ютера, і наступне логічне запитання: де купити комп'ютерне крісло? Якщо Ви вирішили придбати його онлайн, розгляньте каталог інтернет-магазину Час-Пік. Тут представлені різнопланові моделі з великим ціновим діапазоном. Доставка діє по всій Україні.

Вікторія Задорожна            

Контент-менеджер ПП"Час-Пік"

Поширені запитання

✅ Які недорогі комп'ютерні крісла продаються в нашому інтернет магазині?

В нашому інтернет магазині продаються можна купити такі недорогі крісла:

✅ Які комп'ютерні крісла можна купити для керівника?

✅ Скільки коштує геймерське крісло?