0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Ідеї декору для дому на Новий 2023 рік

07.12.2022

Вступ

  1. Новий рік 2023 – головні кольори
  2. Новорічний декор на двері
  3. Декор на вікна та підвіконня
  4. Креативний декор на стіну
  5. Новорічний декор НА та ПІД ялинку
  6. Декор на новорічний стіл
  7. Інші зони кімнати
  8. Декор на Новий рік своїми руками

Заключення

Якщо Ви все ще не визначилися як прикрасити будинок, саме час розглядати ідеї декору на Новий рік. Дуже важливо, щоб усі новорічні прикраси для дому були в гармонії, а ще, бажано, відповідали символіці року Блакитного Водяного Тигра.

У цьому матеріалі ми зібрали новорічні ідеї для будинку, які допоможуть вам красиво та гармонійно прикрасити будинок, підібравши декор на Новий рік для дверей, вікон та підвіконь, стін, новорічної ялинки, святкового столу та інших зон. Також знайшли цікаві новорічні ідеї декору своїми руками.

Новий рік 2023 – головні кольори

Наявність рекомендованих кольорів – не привід чітко слідувати їм. Головне, щоб прикраси вписувалися в інтер'єр, виглядали гармонійно та подобалися Вашій родині. При цьому, розглядаючи ідеї для новорічного декору, Ви можете взяти до уваги, які кольори рекомендують використовувати дизайнери під час новорічного оформлення у 2022 році.

Головний колір все ще зелений –- колір хвої, який буде присутній у будь-якому випадку. Щоб його підкреслити та ненав'язливо розбавити потрібно всього кілька кольорів, які будуть контрастувати з ним. Ви можете звернутися до східного гороскопу, який вказує на те, що колір року Блакитного Водяного Тигра – блакитний. Також можна використати синій та чорний, включаючи їх відтінки від блакитного до сірого та бірюзового. Що стосується табу, рекомендується уникати занадто строкатих та яскравих кольорів, різних штучних та неонових тонів.

Це якщо слідувати східному гороскопу. Якщо Ви віддаєте перевагу класиці, то можете вибрати традиційні червоні, срібні або золоті прикраси. Але також не забувайте про новорічний інтер'єр: холодні тони в обстановці чудово будуть виглядати зі сріблом, а теплі – із золотом та червоним. Також дуже популярним вважається оформлення в одному кольорі, що особливо стосується ялинки.

Новорічний декор на двері

Двері – це перша зона, з якої починається новорічний декор для дому. Це те місце, з якого починається ваше житло. Навіть якщо ви не вважаєте її головною, спробуйте прикрасити її на власний смак. Ось деякі новорічні ідеї декору 2020:

  • Вінок;
  • Дощик та мішура;
  • Гірлянда;
  • Композиції з ялинкових куль;
  • Святкова екібана з різних натуральних матеріалів;
  • Новорічні підвіски;
  • Наклейка у вигляді ялинки чи інших тематичних елементів.

Все це можна купити, а багато ідей цілком можна виконати самостійно, якщо бюджет на оформлення житла невеликий.

Цікаво! Саме віночок вже кілька років найчастіше використовується як новорічний декор на двері. Це може бути модель з гілок ялинки, новорічних іграшок, шишок, солодощів та інших аксесуарів. Вінок потрібно підбирати, орієнтуючись на габарити дверей та їх колір.

Декор на вікна та підвіконня

Ще одна важлива зона, яка потребує новорічного оформлення, це вікна та підвіконня. Завдяки простоті, вибираючи новорічний декор на вікно, можна втілити купу ідей та проявити фантазію. Класичний варіант оформлення – наклейки на вікна, що розкривають якийсь новорічний сюжет. Також, можна самостійно знайти ескізи в інтернеті та роздрукувати, наклеївши на поверхню вікна.

Рекомендація: якщо Ви вирішили зробити креативний новорічний декор вікон самостійно, до цього можна підключити дітей. Вирізання різноманітних сніжинок та інших прикрас має їм сподобатися.

Також, створюючи декор вікон на Новий рік, можна використовувати ялинкові іграшки, фрукти та інші декоративні елементи. Їх можна закріпити на карнизі за допомогою стрічок. Такий незвичайний новорічний декор виглядатиме дуже красиво, якщо вікно не закривають штори.

Окремо варто розглянути новорічний декор на підвіконня. Сюди підійде будь-яка новорічна атрибутика, включаючи іграшки із символом року та різні статуетки. Ще один цікавий варіант – оформити всю площу підвіконня, створивши композицію. Для цього підійдуть ялинкові гілки, кулі, дощик та гірлянда. Ще один матеріал, який можна включити до новорічних прикрас на підвіконня, це пінопласт. З його допомогою можна імітувати сніг.

Декорувати можна і штори – зробіть це за допомогою ялинкових іграшок, дощику, гірлянд, бантів чи шишок. Так оформлення вікна буде більш закінченим та гармонійним.

Креативний декор на стіну

Найпростіший та виграшний новорічний декор на стіну та стелю – гірлянди, дощик та новорічні буси. Також можна доповнити їх різними саморобними гірляндами, композиціями та декоративними прикрасами. Також є спеціальні готові зображення, що клеяться на стіну.

Ось кілька готових ідей для прикрашання стін:

Якщо у Вас є порожня стіна, її можна прикрасити за допомогою спеціальних наклейок або розписати. Це додасть свята інтер'єру.

  • Ялинка. Актуальна прикраса, якщо в кімнаті немає місця для повноцінної ялинки.
  • Гірлянди. Найкраще підійдуть класичні електричні гірлянди.
  • Новорічний вінок. Особливу чарівність обстановці додасть вінок над каміном, але і в інших місцях він буде справжнім символом домашнього затишку.
  • Новорічні панчохи. Хоча це і більше західна традиція, вона цілком підходить для оформлення. Особливо такі шкарпетки порадують дітей, якщо наповнити їх солодощами чи подарунками.
  • Фотографії. Їх можна розвісити, зробивши розтяжку з гірлянди або мотузки. Як кріплення найкраще підійдуть спеціальні прищіпки або двосторонній скотч. Додатково таку розтяжку можна прикрасити різними іграшками, ялиновими гілками та іншим.

Новорічний декор НА та ПІД ялинку

Головний тренд в прикрашанні ялинки на Новий рік 2023 – білі іграшки та натуральні матеріали. Так можна оформити новорічне дерево за допомогою фетрових та дерев'яних іграшок, підвісок, скляних куль та гірлянд. Не рекомендується перевантажувати ялинку іграшками, краще нехай зелені гілки буде добре видно. Оптимальний декор на ялинку – більша половина іграшок білого кольору, третина – з натуральних матеріалів та буквально невелика кількість акцентів із золотого кольору.

Ще один цікавий тренд – монохромність. Він перекочував у прикраси із тренду з оформлення інтер'єрів. Наприклад, можна прикрасити ялинку білими іграшками та гірляндою сірого чи чорного кольору. Якщо поєднувати в оформленні матові та глянцеві поверхні, таке оформлення виглядатиме дуже ефектно.

Окремо розглянемо декор під ялинку. Цього року модно приховувати основу конструкції. Це можна зробити за допомогою декоративного паперу та мотузки. Ще дуже гарний варіант – заздалегідь скласти навколо ялинки подарункові коробки. Ще дуже модно ставити біля ялинки декоративних гномів чи інших героїв.

Декор на новорічний стіл

Новорічний стіл – це саме те місце, де зберуться гості, і воно потребує особливої ​​уваги. Недостатньо наповнити стіл посудом та їжею, будуть потрібні аксесуари та дрібний новорічний декор. Вони не повинні суперечити решті оформлення – лише доповнювати. Стіл не обов'язково повинен бути строкатим, можна вибрати спокійні та витончені білий, блідо-блакитний та сріблястий новорічний декор на стіл. Ці відтінки не тільки елегантні, але й дуже личать зимовому святу.

Також на стіл можна додати свічки та гірлянди. Цікавий декор новорічного столу – ароматизовані свічки із різдвяним запахом. Свічники краще взяти прозорі або з металу. Дуже стильно виглядають свічники зі скла на довгій ніжці. З цією метою, до речі, можна взяти келихи.

Відмінний варіант для скатертини – білий або блакитний колір. Також можна вибрати більш строкаті відтінки, але бажано однотонні. Якщо сервірування не передбачає використання скатертини, не забудьте про тканинні серветки. Вони можуть бути абсолютно будь-якими, а для прикраси можна задіяти спеціальні защипи або стрічки.

Інші зони кімнати

Тут ми розберемо ще кілька важливих зон, які є не в кожному житлі, але також вимагають до себе увагу:

  • Камін. Для його прикраси підійдуть новорічні панчохи, вінок, гірлянди та свічки. Ідеально, якщо оформлення буде повторювати стиль у якому прикрашена ялинка.
  • Меблі. На деякі деталі інтер'єру можна наклеїти спеціальні наклейки, декорувати їх за допомогою гірлянд або бус.
  • Стільці зі спинками. Якщо в будинку є стільці зі спинками, їх можна прикрасити святковими чохлами, які будуть зображати різноманітних новорічних персонажів. Найкраще, якщо такі чохли будуть золотого, срібного, білого чи бежевого кольору.

Декор на Новий рік своїми руками 

Тут ми зібрали п'ять цікавих та дуже ефектних ідей, які допоможуть створити новорічні декори своїми руками. Це просто, швидко та дуже красиво.

Свічники з натуральних матеріалів

Щоб створити цей різдвяний декор своїми руками, знадобляться самі свічки, матеріал для підкладки (картон або зруб дерева), ялинові гілки та голки, шишки, стрічки, блискітки та різні дрібні декоративні елементи.

  • Продумайте композицію. Як виглядатиме свічник, що саме він уособлюватиме – це може бути віночок, кругла композиція зі свічкою в центрі, прикрашені ялинові гілки та багато іншого.
  • Виконайте попередні приготування. Прикрасьте ялинові гілки, зробіть зі стрічок банти та все, що знадобиться Вам для роботи.
  • Зробіть свічник. Композицію можна приклеїти за допомогою спеціального клею. Також наприкінці до оформлення можна додати різні їстівні прикраси – палички кориці, бадьян, сушені лимони тощо.

Дуже важливо, щоб оформлення не торкалось безпосередньо вогню. А ще такі свічки краще залишити для оформлення новорічного столу, так вони будуть під наглядом.

Свічники з банок

Для цього Вам знадобляться стандартні скляні банки та матеріали для декорування (невеликі свічки, стрічки, гофрований папір, клей, штучний сніг, блискітки, буси тощо). Головне правило – використовувані матеріали повинні добре пропускати світло та не стикатися з вогнем. Такі банки чудово підійдуть для прикраси святкового столу або інших елементів інтер'єру.

Сніговик з ниток

Щоб виготовити такий декор кімнати на Новий рік своїми руками, знадобиться клей, пряжа з акрилу, повітряні кульки, ґудзики або спеціальні “очі”, морква з пінопласту, дріт, готові шапка та шарф (або матеріали з яких вони будуть виконані). Для початку потрібно буде надути дві кулі – одну більшу, іншу меншу. Їх потрібно з’єднати між собою за допомогою двостороннього скотчу.

Далі за допомогою клею, обмотайте кулі пряжею та залиште до повного висихання. Більше кульки не потрібні – конструкція триматиметься і так. Лопнувши кульки, можна приступати до декорування – найзручніше використовувати клей-пістолет.

Композиція в банці

Така банка чудово впишеться на новорічний стіл або підвіконня. Потрібна буде велика банка, клейка речовина, стрічки, декоративні нитки, різні ялинові гілки та шишки, фігурки новорічних персонажів, невелика гірлянда та штучний сніг.

Штучний сніг краще засипати в самий низ, зовні банка не потребує особливого оформлення – буде достатньо стрічки або декоративних ниток. Щоб композиція зафіксувалася, краще використовувати клей. Просто помістіть у банку все, щоб Вам хотілося та додайте невелику гірлянду.

Новорічна ялинка з мандаринок

Дуже простий та актуальний декор до Нового року. Щоб виготовити цей новорічний декор своїми руками, знадобляться пінопластовий конус, мандаринки, кілька ялинових гілок та шишок, зубочистки. Мандарини потрібно приклеїти до конуса за допомогою зубочисток та прикрасити на свій смак ялинковими гілками та шишками. Шишки також потрібно прикріпити до зубочистки, але вже за допомогою клею.

Оформлюючи Ваш дім, Ви можете використати ці ідеї новорічного декору своїми руками або ж проявити фантазію та вдосконалити їх.

Заключення

Тут ми зібрали все для новорічного декору, що дозволить актуально та гармонійно прикрасити будинок на Новий 2022 рік. Таке оформлення додасть приміщенню справжнього святкового затишку та атмосфери. Це лише кілька порад, які, застосувавши фантазію, можна змінити та навіть покращити, зробивши все на власний смак. Головне в прикрашанні будинку – декор повинен подобатися та дарувати атмосферу свята. Залишилось тільки купити все для новорічного декору та починати.

Вікторія Задорожна            

Контент-менеджер ПП"Час-Пік"

Поширені запитання

✅ Які цікаві прикраси можна купити, щоб оформити вікна на Новий рік?

✅ Які новорічні кулі краще купити на ялинку згідно з кольорами року?

Найкращі кольори для новорічного оформлення відповідно до Східного гороскопу – синій (колір води), чорний, голубий, червоний, рожевий, фіолетовий. Ви можете звернути увагу на ці кулі:

✅ Які є декоративні вінки на двері в Час-Пік?

Можна купити вже прикрашений вінок, а можна вибрати модель без декору та створити його самостійно:

✅ Які можна замовити незвичайні декоративні прикраси?