0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Найкращий рюкзак для першокласника в 2021 році

15.06.2021

Зміст:

Вступ

1.Як вибрати шкільний рюкзак для першокласника?

  1. Чим відрізняються різні види шкільних сумок?
  2. Матеріал та форма
  3. Ортопедична спинка
  4. Вага та об'єм рюкзака для першокласника
  5. Лямки та нагрудний ремінь
  6. Світловідбиваючі елементи та фурнітура
  7. Що кажуть лікарі
  8. Короткі підсумки підбору: яким повинен бути оптимальний рюкзак в 1 клас

2.Кращі шкільні рюкзаки для 1 класу

  1. Кращі фірми рюкзаків: Топ-5
  2. Шкільний рюкзак для 1 класу дівчинці
  3. Шкільний рюкзак для хлопчика 1 клас

Заключення

Вибір та покупка першого рюкзака — відповідальний момент, з яким стикаються всі батьки. Відправляючи дитину в перший клас, потрібно врахувати абсолютно всі деталі та майбутній вміст шкільного рюкзака для першокласника, включаючи не тільки підручники, зошити та пенал, але і змінне взуття, форму та інше. Саме тому, до вибору шкільного рюкзака 1 клас варто підійти дуже серйозно — від цього залежить не тільки зручність, але і здоров'я вашої дитини.

У цьому матеріалі ми розповімо яким повинен бути рюкзак для першокласника, як вибрати найкращий рюкзак для першокласника в 2021 році, допоможемо врахувати всі нюанси, а також розповімо про кращі сучасні бренди, кращі рюкзаки для дівчаток та хлопчиків.

Як вибрати шкільний рюкзак для першокласника?

Вибрати рюкзак для першокласника — найскладніше. Асортимент магазинів ломиться від варіантів форми та дизайну, при цьому, серед усього цього розмаїття, потрібно вибрати оптимальну модель. У цьому розділі ми розповімо як вибрати рюкзак для першокласника виходячи з характеристик, досвіду інших батьків та рекомендацій лікарів. Ознайомтеся з ними, щоб полегшити собі вибір та визначити для себе який рюкзак краще для першокласника.

Чим відрізняються різні види шкільних сумок?

Найпростіша конструкція у звичайного шкільного портфеля. Його габарити дозволяють помістити всередину кілька зошитів та до 4 книг. Зазвичай в ньому є пара відділень, а застібка виконана у вигляді стандартного металевого замочка. Ця конструкція небажана для першокласника, так як має тільки одну ручку (іноді є допоміжна довга ручка). Така конструкція навантажує лише одне плече, що може стати причиною деформації хребта.

Більш складний та підходящий варіант — рюкзак. Це сумка з м'якою конструкцією, яка має 2-3 відділення та надівається на спину за допомогою двох широких лямок.

Ортопедичний варіант рюкзака — шкільний ранець, який має жорстку каркасну конструкцію. Незважаючи на переваги такого каркаса, більшість моделей занадто важкі для першокласника. Тому, кращий варіант — якісні шкільні рюкзаки для першокласників.

Матеріал та форма

Від матеріалів виготовлення безпосередньо залежить довговічність рюкзака. Наприклад, щільний поліестер — стійкий до вигорання та стирання. А додаткова водовідштовхувальна пропитка дозволяє захистити наповнення рюкзака від дощу. Кращим варіантом конструкції є моделі з широкою змійкою та парою бігунків — це полегшує застібання/розстібання. Такий механізм — найнадійніший та найпростіший.

Крім самого матеріалу, рекомендуємо звернути увагу на бренд-виробник. Якщо ви придбаєте шкільний рюкзак для першокласника від перевіреного бренду, це гарантує високу якість матеріалу виготовлення та відсутність неприємного запаху, який може стати причиною алергічної реакції.

Ортопедична спинка

Ортопедична спинка — одна з головних характеристик відповідного рюкзака (1 клас). В цілому, спинки рюкзака для школи бувають п'яти типів:

  • Ортопедична. Кращий варіант — каркасний рюкзак для першокласника з твердою каркасною конструкцією та ікс-образною увігнутою вставкою. Така форма дозволяє максимально знизити та правильно розподілити навантаження на спину дитини.
  • Анатомічна. Така спинка повторює вигин хребта, забезпечуючи дитині максимальну зручність. Разом з ортопедичним каркасом, дозволяє правильно розподілити навантаження, розвантажує м'язи та сприяє збереженню рівною постави.
  • Каркасна. Має жорсткий каркас з алюмінію, який повністю стикається зі спиною. Він також забезпечує правильне розташування рюкзака, але вважається на порядок гірше, ніж ортопедична чи анатомічна спинка.
  • Жорстка. Єдина істотна особливість для дитини — вміст рюкзака не продавлюється та не врізається в спину малюка.
  • М'яка. Найгірший варіант для першокласника — конструкція погано тримає форму, рюкзак бовтається, а його вміст тисне на спину.

Ще одна важлива конструкційна характеристика — жорсткість дна. Ортопедичні рюкзаки для першокласників з твердим дном не будуть деформуватися під вагою вмісту та навантажувати поперек. До того ж, підручники та зошити не зімнуться та будуть зберігати охайний зовнішній вигляд.

Вага та об'єм рюкзака для першокласника

Розмір та вага рюкзака також визначають комфорт дитини та навантаження на спину. Виходячи з державних норм, ширина рюкзака повинна відповідати ширині плечей дитини, верх повинен розташовуватися напроти лопаток, а низ — на попереку. Занадто великий рюкзак шкільний для першокласника принесе тільки дискомфорт та занадто велике навантаження.

Відповідно до медичних рекомендацій, дитина в 1 класі може носити на спині не більше десятої частини власної ваги, тому найкраще вибрати найлегший рюкзак для першокласника. Сюди входить вага порожнього рюкзака, навчального приладдя, а також води, ланчу та т.д. Вага рюкзака вказана в описі моделі або ж на етикетці. Об'єм рюкзака для першокласника повинен давати можливість комфортно розмістити всі необхідні підручники, зошити та канцелярію.

Лямки та нагрудний ремінь

Ширина та якість лямок — не менш важлива характеристика для першокласника, ніж розмір рюкзака. Широкі лямки допомагають правильно розподілити навантаження та не врізаються в плечі. Правильна ширина від 4 до 6 см та не менше сантиметра в товщину. При цьому, шкіра не повинна потіти — для цього внутрішня поверхня має сітчасте покриття.

На лямках повинні бути надійні фіксатори, які дозволять відрегулювати правильну довжину та не будуть давати лямкам просковзнути. Головне правильно їх налаштувати, щоб лямки не були надто довгими (збільшить навантаження) чи короткими (призведе до сутулості).

Також дуже важливою складовою є ручка, яка дозволяє дитині тримати рюкзак в руці або ж повісити його на парту. Вона повинна бути досить товстою, щоб було зручніше її утримувати.

Нагрудний ремінь потрібен для зниження тиску на хребет дитини. Він не дає рюкзаку переважувати в одну зі сторін та дозволяє зберігати центр ваги. Саме нагрудний ремінь разом з надійними широкими лямками та ортопедичною спинкою є ідеальним варіантом для першокласника.

Світловідбиваючі елементи та фурнітура

Лише невелика кількість батьків враховують наявність світловідбиваючих елементів при виборі моделі рюкзака. При цьому, чим яскравіше рюкзак, та чим більше на ньому світловідбивачів, тим помітніше малюк на дорозі, особливо коли стемніє. Також відмінне доповнення — наявність флуоресцентних матеріалів, які дозволяють дитині бути помітною вдень. Найбільш тригерними кольорами для водіїв вважаються жовтий та помаранчевий.

Що стосується фурнітури, то краще за все, щоб вона була металевою. Така фурнітура набагато довговічніша, має більший ресурс на закривання/відкривання, а також менш тендітна, ніж пластик.

Що кажуть лікарі

Всі лікарі сходяться на думці, що вибір рюкзака для першокласника — важливий процес, від якого залежить не тільки зручність малюка, але і його здоров'я. Ось кілька рекомендацій:

  1. У порожньому стані рюкзак не повинен бути важким.
  2. Навантаження повинне бути розподілене рівномірно з дотриманням центру ваги. Рюкзак в перший клас повинен щільно прилягати до спини, але не давати велику кількість навантаження на верхню частину хребта.
  3. Довжину лямок потрібно налаштувати так, щоб низ рюкзака був на рівні попереку.
  4. Рюкзак потрібно обов'язково надягати на обидва плеча, щоб не допустити м'язового дисбалансу та болю в спині.

Дотримання цих рекомендацій дозволить вибрати кращий ранець для першокласника, який забезпечить дитині зручність та не дасть зашкодити спині.

Короткі підсумки підбору: яким повинен бути оптимальний рюкзак в 1 клас

Вибираючи рюкзак, батьки повинні озброїтися наступними питаннями:

  • Яка повинна бути спинка? Каркасна анатомічна з ортопедичними накладками.
  • Які повинні бути лямки? Ширина від 5 до 8 см та S-подібна форма з м'якою вставкою завтовшки 1 см.
  • Якою повинна бути вага рюкзака? Чим легше рюкзак, тим краще. При цьому вага наповненого рюкзака не повинна перевищувати 10% від ваги першокласника.
  • Яким повинен бути розмір рюкзака? Тут немає конкретних цифр — верх рюкзака повинен бути на рівні лопаток, а низ на рівні талії. Стандартно розмір рюкзака для першокласника — від 34 до 38 см.
  • Якою має бути форма рюкзака для першокласника? Оптимальний вибір — стандартний прямокутник з щільним дном. При цьому, ширина повинна бути достатньою, щоб помістити все необхідне приладдя.
  • Який повинен бути матеріал виготовлення? Найкраще купити шкільний рюкзак для першокласника з поліестеру з вологовідштовхувальним просоченням.

Ще один дуже важливий критерій — бажання дитини. Допоможіть їй самій вибрати рюкзак, пояснюйте та підказуйте, але не варто нав'язувати власний вибір. Навіть така здавалося б дрібниця, як дизайн рюкзака, для першокласника може стати причиною появи нелюбові до занять.

Кращі шкільні рюкзаки для 1 класу

Сучасний ринок насичений різними моделями та брендами, які пропонують шкільні ранці для першокласників. При цьому, якість та характеристики дуже сильно відрізняються. Тут важливо вибрати хорошого виробника та, звичайно ж, відштовхуватися від рекомендацій по підбору моделі. Розглянемо кращі ранці для першокласника.

Кращі фірми рюкзаків: Топ-5

У цьому переліку ми зібрали кращі фірми рюкзаків для першокласника, асортимент яких складається з якісних, функціональних, довговічних та надійних моделей.

Походження бренду — Гонконг. Це сімейний бізнес, яким керують вже три покоління, тому за якістю стежать дуже ретельно. Крім того, усі шкільні рюкзаки 1 клас створюються кваліфікованими гонконзькими конструкторами під наглядом провідних педіатрів та ортопедів з Німеччини. Також в розпорядженні компанії власна лабораторія контролю якості та безпеки. Бренд розробив особливе просочення, яка відмінно відштовхує бруд та воду, не дає тканинам вигоряти на сонці та має бактерицидні властивості. Ще одна перевага рюкзаків Tiger для першокласників — невелика вага навіть у каркасних моделей (максимум кілограм). Також ортопедичні рюкзаки для першокласників відрізняються доступною ціною.

В асортименті компанії представлений величезний вибір різнопланових рюкзаків для хлопчиків та дівчаток різного віку. Продукція відрізняється стильним зовнішнім виглядом, високою якістю, функціональністю та відмінними споживчими властивостями. Рюкзаки Rainbow мають легку вагу, виготовляються з міцних зносостійких матеріалів та коштують досить дешево.

Рюкзаки для школи 1 клас мають велику кількість кишень, якісну фурнітуру, виконані з міцних матеріалів з ортопедичними вставками та комфортними лямками. Бренд надає великий асортимент дизайнів та функціональних рішень, а ортопедичний рюкзак для першокласника відрізняється доступною ціною та високою якістю виконання. Є моделі для хлопчиків та дівчаток різних вікових груп.

Чеська компанія, що пропонує великий асортимент рюкзаків та ранців. Їх відрізняє велика кількість кольорів, а малюнки розробляє талановита художниця з Києва. Є яскраві та нейтральні дизайни, варіанти для дівчаток та хлопчиків, зображення супергероїв, популярних персонажів та інше. Ортопедичні рюкзаки Class — якісні, зручні та безпечні. Їх виготовляють з міцного поліестеру з водовідштовхувальним просоченням, що гарантує довговічність. До того ж, тканина дозволяє прати рюкзаки в звичайній пральній машині, тому ви можете не боятися, що малюк забруднить світлу чи яскраву модель.

Ще один чеський бренд, рюкзаки якого відрізняються якістю, довговічністю та високою безпекою. Виробник акцентує свою увагу на дитячому здоров'ї, тому до всієї конструкції відносяться з великою педантичністю. Рюкзаки Сафарі дозволяють правильно розподілити навантаження, мають легку вагу, анатомічну спинку та правильні габарити, а також міцні, надійні та м'які лямки.

Всі ці моделі та рюкзаки інших брендів ви можете розглянути у відповідному розділі інтернет-магазину Час-Пік, щоб вибрати найкращий рюкзак для першокласника.

Шкільний рюкзак для 1 класу дівчинці

Різноманітність рюкзаків для дівчаток набагато більша, ніж для хлопчиків. Причина — серед дівчаток набагато більше модниць, ніж серед хлопчиків. Зображення принцес, ляльок Братц, Барбі, єдинорогів, блискітки, пайетки та всі відтінки рожевого — тільки маленька частина асортименту дівчачих рюкзаків, які представлені на сучасному ринку. При цьому, рюкзаки для дівчаток відрізняються не тільки дизайном, але і розміром, формою, а також деталями оформлення.

Вибираючи рюкзак дівчинці в 1 клас, рекомендуємо відштовхуватися не тільки від експлуатаційних характеристик, а й від її побажань. Для дитини дуже важливо, щоб вона сама могла вибрати речі, до того ж, якщо першокласниці не подобатиметься її шкільний рюкзак першокласника та канцелярія — це може погано позначитися на її навчанні. Також в рюкзак повинні поміщатися всі необхідні для малятка дрібнички.

Коли дівчинка вподобає якусь модель, тоді батьки повинні будуть перевірити її відповідність — тканина, шви, фурнітура, зручність та інше.

Кращий шкільний рюкзак для 1 класу дівчинці — ортопедичний. Він забезпечує правильний центр ваги та вбереже хребет від можливого викривлення, а також носити такий рюкзак набагато приємніше, легше та комфортніше.

Шкільний рюкзак для хлопчика 1 клас

Рюкзак для першокласника хлопчика може бути не тільки класичним синім — тут ви знайдете найрізноманітніші кольори, їх поєднання, принти, зображення улюблених героїв, комп'ютерних ігор та іншого. Асортимент шкільних рюкзаків для 1 класу включає приглушені немаркі кольори, а також велику кількість яскравих та цікавих відтінків, які обов'язково сподобаються вашому малюкові.

Ви можете вибрати більш сувору та функціональну модель або ж зупинитися на стильному рюкзаку з улюбленим персонажем хлопчика. Надаючи малюкові вибір, зверніть його увагу на якісні ортопедичні шкільні рюкзаки для 1 класу з хорошими споживчими характеристиками, кількома відділеннями та наявністю додаткових кишень.

Заключення

Тепер ви знаєте який рюкзак вибрати першокласнику та всі основні критерії підбору, можете орієнтуватися в брендах та запропонованому асортименті. Під кінець, хотілося б ще раз акцентувати увагу на тому, щоб, перш ніж купити ранець для першокласників, ви обов'язково врахували думку дитини. Це не тільки гарантія, що їй сподобається річ, але і якась відповідальність. Коли дитина бере безпосередню участь у підготовці до школи, вона вже налаштовується на серйозність майбутнього навчального процесу. Широкий асортимент якісних рюкзаків в 1 клас ви знайдете у відповідному розділі інтернет-магазину Час-Пік. Вдалих покупок!

Вікторія Задорожна            

Контент-менеджер ПП"Час-Пік"

Поширені запитання

✅ Які є гарні моделі для дівчаток в 1 клас?

✅ Який рюкзак купити хлопчикові-першокласнику?

✅ Які є хороші рюкзаки з ортопедичною спинкою?

Ортопедична спинка — запорука правильного розподілу ваги та зручності. Вибираючи рюкзак, розгляньте ці моделі:

✅ Які недорогі рюкзаки є в асортименті Час-Пік?

Серед бюджетних рюкзаків, також є велика кількість якісних та красивих моделей, включаючи такі: