0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Як зібрати дитину до школи 2021. Перший раз в перший клас

12.07.2021

Майбутні першокласники з нетерпінням чекають на початок осені, нові враження, знайомство із вчителькою й однокласниками. Літо промайне дуже швидко – й залунає перший дзвінок. А от батькам до початку навчального року потрібно вирішити багато справ, зокрема придбати все необхідне майбутньому школяреві. Наш план дій і список покупок– хороша підказка, щоб не забути важливі канцтовари для 1 класу, але й не купити зайвого.

ЗМІСТ

Який шкільний ранець вибрати першокласнику

Пенал для першокласника: на що звернути увагу

Яке письмове приладдя обрати для першокласника у школу

Які зошити знадобляться першокласнику?

Що купити дитині на урок малюванняв школі

Що потрібно придбати для уроків праці в першому класі

Найважливіші шкільні аксесуари: що ще знадобиться школярику

Де купити шкільні канцтовари для першокласника

Який шкільний ранець вибрати першокласнику

Перша важлива покупка – шкільний ранець або рюкзак. Він повинен бути якісним, функціональним і безпечним. Важливу роль відіграє зовнішній вигляд: краще, щоб школяр сам вибрав дизайн рюкзака.шкільний рюкзак

Для початкової школи краще за все придбати саме ранець, адже він має жорсткий (твердий) каркас. Добре виконана ортопедична спинка – це обов’язкова умова: вона повністю повторює анатомічну будову спини дитини, добре прилягає до неї, підтримує правильну поставу.Лямки ранця повинні регулюватися, щоб можна було розмістити його на рівні спини. Рівномірне навантаження запобігає порушенням постави та іншим проблемам зі здоров’ям.

Аксесуар має бути пошитий із якісної та екологічно чистої тканини. Важливі якості матеріалу – міцність, довговічність, стійкість до вологи та бруду. Надійність виробу також забезпечує подвійний шов, а комфортне використання – хороша фурнітура.

Якщо передбачається, що першокласник самостійно ходитиме до школи та зі школи додому, можна розглянути варіант із придбанням рюкзака на коліщатках із довгою ручкою. Возити його буде набагато легше, ніж носити на плечах.

Після вибору рюкзака або ранця можна переходити до його наповнення.

Пенал для першокласника: на що звернути увагу

Пенали можуть продаватися вже наповненими або порожніми. Перший варіант доволі зручний і має базовий набір – це найнеобхідніші канцтовари для школи, які можуть знадобитися дитині під час навчання. Якщо ж вирішено купувати письмове приладдя окремо, варто підібрати порожній пенал, тобто без наповнення.пенал

  • Простий і функціональний варіант – пенал у вигляді косметички. Він має одне або кілька відділень, найчастіше закривається на блискавку. Текстильні моделі мають м’яку форму й компактний розмір: можна помістити найнеобхідніші речі. Для дитини може бути не дуже зручним, адже не завжди виходить швидко знайти потрібну ручку або олівець.
  • Зручніша модель –пенал на блискавці, що розкривається як книга,на 180°. Він може мати 1-4 відділення. Канцелярське приладдя в ньому закріплюється еластичними гумками. Такий варіант зручний тим, що все потрібне знаходиться у швидкому доступі.
  • Ще один варіант пенала – металевий або пластиковий бокс (коробка) для письмового приладдя. Він не поглинає бруд і вологу, а в разі забруднення виріб достатньо протерти вологою серветкою. За відсутності фіксації ручок і олівців усередині пенала він може створювати багато шуму під час уроку.

Пенал, як і інші шкільні канцтовари для 1 класу, потрібно вибирати разом із майбутнім школярем. Не забувайте враховувати його побажання до вигляду та конфігурації виробу.

Яке письмове приладдя обрати для першокласника у школу

Перші у списку– прості олівці. Саме чорнографітними олівцями зараз пишуть школярі протягом майже всього першого класу. Олівець може мати звичний усім дерев’яний корпус, який потрібно періодично підточувати. Тому відразу варто вибрати ще й точилку (чинку) з контейнером, щоб сміття не розліталося по парті. Як варіант, можна купити механічний олівець із запасними грифелями (для нього чинка не потрібна). Для будь-якого олівця знадобиться гумка (ластик). Вона повинна бути досить м’якою, еластичною, із гладкою поверхнею.

Для поступового привчання школяру в першому класі знадобиться також ручка. Краще за все уточнити у вчителя, чи є певні вимоги до ручок. У деяких школах, наприклад, забороняють користуватися ручками «пиши-стирай». Якщо ж ніяких конкретних рекомендацій навчальний заклад не дає, вибір постРучки кульковіає досить широкий:

  • кулькова – зручна та проста в користуванні;
  • гелева– робить чітку й рівномірну лінію, але чорнило розходиться швидше, ніж у звичайній ручці. Якщо зупинитися на цьому варіанті, варто подбати про те, щоб дитина мала запасний стрижень у пеналі;
  • масляна – поєднує найкращі властивості кулькової і гелевої ручок;
  • «пиши-стирай» – завдяки інноваційній технології чорнила напис такою ручкою на папері можна стерти.На іншому кінці ручки є силіконовий наконечник, який під час тертя нагрівається і робить чорнило абсолютно невидимим;
  • з автоматичним механізмом подачі стрижня – такий варіант не підходить надто активним дітям, адже їм буде складно втриматися, щоб не клацати ручкою під час уроку.

Підбираючи канцтовари для 1 класу, зокрема і ручки, зверніть увагу, щоб вони не мали надмірних декоративних елементів. Такі деталі постійно відволікатимуть увагу школяра. Вибирайте ручку з легкого та міцного пластику, з ергономічною формою, щоб дитина не втомлювалася писати. Зручний варіант – тригранний корпус. Писальний вузол повинен робити рівну та плавну лінію, м’яко рухатися.

З письмового приладдя школяру також знадобиться невелика лінійка. Вона може бути пластиковою, залізною, дерев’яною у білому або кольоровому виконанні.

Які зошити знадобляться першокласнику?

Купуючи канцтовари для школи, не забувайте про зошити. У першому класі діти користуються зошитами у косу лінію та у клітинку на 12-18 аркушів. Не потрібно купувати їх надто багато, хоча на більшій кількості можна заощадити, якщо придбати пакуванням по 20-30 штук. Зошити все рівно знадобляться ще й у наступному році.Зошит учнівський

При виборі зошитів зверніть увагу на щільність аркушів. Вона повинна бути в межах 60-80 г/м². Так написане на одному боці аркуша не просвічуватиме на інший. Папір не повинен бути дуже білим, адже сильний контраст із текстом призводить до швидкої втоми очей дитини й може спричинити погіршення зору. Але лінії мають бути чіткими й рівними.

Для першого класу також потрібно придбати нотний зошит для уроків музики. Першокласнику не обійтись і без папки, яка збереже охайний вигляд усіх зошитів. Ще не завадить потурбуватися про обкладинки: їх треба купити і для зошитів, і для підручників.

Чи потрібен щоденник у першому класі, краще запитати вчителя. На початку навчання дітям не ставлять оцінки, але можна вже почати привчати школяра записувати розклад занять. За сучасною програмою першокласники ведуть щоденник вражень, для якого можна підготувати зошит із твердою обкладинкою або зручний блокнот.

Що купити дитині на урок малюванняв школі

Для творчих занять першокласнику знадобляться такі шкільні канцтовари:

Альбом для малювання – важливу роль відіграють якість і щільність папера. Надто товсті варіанти можуть бути громіздкими, тонкі швидко закінчуються, тому краще вибрати щось середнє за кількістю сторінок;

Кольорові олівцівони мають бути міцними, виготовленими з якісної деревини, зі стійким до ударів грифелем, легко заточуватися й залишати яскравий слід;

Фломастери - краще віддати перевагу варіантам на водній основі, такі фломастери довговічні, а залишені плями на одязі легко відіпрати;

Фарби акварельні та гуаш - достатньо вибрати базові набори на 6-12 кольорів;

Пензлики, стакан-непроливайкапензлики варто вибирати різної товщини;

Палітразручне приладдя для змішування фарб теж може знадобитися у школі, але краще запитати про це вчителя.

Крім вище перерахованих позицій, під час уроків малювання першокласник використовуватиме також альбом із друкованою основою. Таку продукцію дітям роздають у школі.

Що потрібно придбати для уроків праці в першому класі

Як і на малюванні, під час уроків праці дитині знадобляться деякі особливі канцтовари для школи. Заздалегідь не завадить придбати такі речі:

  • ножиці дитячі  – мають заокруглені краї, інколи – додатковий пластиковий захист. У деяких варіантів є спеціальна пружина, що допомагає розводити леза після зведення;Пластилін
  • клей – має бути нетоксичним, без різкого запаху, з безпечним складом на основі PVA або PVP. На вибір є кілька варіантів у вигляді баночки зі спеціальним дозатором або пензликом або клей-олівець у формі стіку;
  • кольоровий папір – набір повинен мати основні кольори. З надто тонким папером складно працювати, з високою щільністю – важно розрізати, тому потрібно підібрати щось середнє;
  • картон – краще за все придбати пару наборів білого та кольорового картону формату А4;
  • пластилін – бажано купити комплект із 10-12 кольорів. Восковий пластилін м’якіший, його легше розминати в руках. Для занять також знадобляться дощечка і снек.
  • Не варто забувати і про папку для праці. Вона допоможе зберігати в порядку потрібне канцелярське приладдя. Папка може закриватися на липучку або за допомогою еластичної гумки. Найчастіше вона має формат А4, тому треба переконатися, що вона без проблем поміститься до ранця. Хоча в деяких школах такі папки постійно зберігаються у класі.

Найважливіші шкільні аксесуари: що ще знадобиться школярику

ВЛанч-боксибравши канцтовари для 1 класу, роздивіться також на важливі для майбутнього школярааксесуари. Серед них пляшечка для води або термос, якщо в планах давати дитині з собою теплий напій. Також не завадить вибрати ланчбокс для повноцінного обіду або корисних перекусів у школі.

У більшості шкіл після приходу з вулиці діти мають перевзуватися у змінне взуття. Для таких випадків краще за все купити спеціальну сумку для взуття. У ній можна носити і кросівки для уроків фізкультури. Деякі виробники пропонують комплекти з ранця, сумки й пенала, виконані в одному стилі.

Спеціальні аксесуари здатні полегшити життя першокласника і вдома. Облаштовуючидитяче робоче місце, не завадить придбати розклад занять і настільний пенал для організації письмового приладдя на столі або парті. Ще один зручний предмет – підставка для книг. Вона заощаджує місце і допомагає розмістити текст на рівні очей дитини.

Де купити шкільні канцтовари для першокласника

Величезний вибір канцелярського приладдя викликає у батьків розгублення. Чи все потрібне придбали для дитини чи все-таки щось забули? За допомогою нашого докладного списку можна легко перевірити, чим треба забезпечити школяра в першу чергу.

Купувати шкільні канцтоварикраще за все в одному магазині – так можна заощадити час і зберегти нерви. Не варто відкладати шопінг на останній день літа, інакше є всі шанси потрапити до натовпу схвильованих батьків. Вибирати будь-яке приладдя потрібно з дитиною, адже саме їй ним користуватися.

Якщо немає часу або бажання ходити з першокласником по крамницях, можна оформити замовлення на канцтовари для школи в інтернет-магазині «Час-Пік».

Які переваги Ви отримуєте:

  • роздивляйтесь асортимент, нікуди не поспішаючи;
  • порівнюйте ціни й вибирайте найвдаліші варіанти за співвідношенням якості та вартості;
  • звіряйтеся зі списком у цій статті та кладіть до кошика лише справді потрібне приладдя;
  • купуйте, не виходячи з дому, і замовляйте доставку в будь-яку точку України.

Завдяки «Час-Пік» Ви маєте змогу заощадити сили й час і витратити їх на цікавіші та приємніші речі. Замініть виснажливий шопінг приємним вибором приладдя в інтернеті та спілкуванням із дитиною у вільний час.

Отож, у першому класі учню будуть потрібні:

  1. Ранець
  2. Пенал
  3. Сумка для взуття
  4. Ручка
  5. Простий олівець
  6. Точилка
  7. Ластик
  8. Лінійка
  9. Щоденник  учнівський
  10. Зошити в косу лінійку
  11. Зошити в клітинку
  12. Обкладинки на зошит учнівський
  13. Зошит для нот
  14. Альбом для малювання
  15. Олівці кольорові
  16. Фломастери
  17. Фарби акварельні
  18. Фарби гуаш
  19. Пензлики
  20. Стакан-непроливайка
  21. Ножиці дитячі
  22. Клей канцелярський
  23. Кольоровий папір
  24. Картон білий
  25. Картон кольоровий
  26. Пластилін
  27. Папка для праці
  28. Ланчбокс
  29. Пляшечка для води/термос

Завантажити цей список Ви можете ТУТ.

Успіхів Вам у підготовці та навчанні 2021!