0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Як правильно малювати картину по номерах: Поради та Інструкція для Початківців

11.05.2022

Зміст статті

  1. З чого починати картину по номерах?
  2. Загальна інструкція та алгоритм малювання по номерах.
  3. Основні поради по малюванню картин.
  4. Техніки та послідовність малювання (поради).
  5. Правила підготовки та використання фарб (поради, часті помилки).
  6. Правила використання та догляду за пензликом (поради, помилки початківців).
  7. Оформлення та догляд за готовою картиною (поради).
  8. Заключення

Картини для малювання по номерах отримали величезну популярність серед дорослих і дітей. І це не дивно, адже тепер кожен охочий, навіть без особливих навичок у творчості, може спробувати створити свій художній шедевр. Якщо Ви плануєте відкрити для себе цей вид хобі, ми розповімо вам, як правильно малювати картини по номерам, щоб і процес, і результат вас порадували.

З чого починати картину по номерах?

Перш ніж вивчати корисні поради, як правильно малювати картину по номерам, дізнайтеся все про особливості вибору цього товару. Наш інтернет-магазин пропонує різні набори для малювання по номерах від виробників «Роса», «Ідейка», Brushme.

Щоб вибрати картину за номерами для розфарбовування, зверніть увагу на наступні характеристики:

  • рівень складності — більшість виробників маркують свою продукцію різною кількістю зірочок, що дозволяє визначити складність виконання роботи та для кого вона призначена — для новачків, користувачів із середнім чи великим досвідом;
  • кількість кольорів — цей параметр також дозволяє вибрати складнішу або легшу роботу. Якщо ви не знаєте, як намалювати картину по номерах, віддайте перевагу нескладному зображенню з мінімальною кількістю кольорів;
  • розмір картини — якщо вперше пробуватимете цей вид творчості, не замахуйтесь відразу на велику роботу, інакше ризик, що ви не доведете розпочате до кінця, буде високим;
  • сюжет — щоб малювання приносило задоволення, виберіть тему, яка вам дійсно подобається. Це може бути дитяча тематика чи сюжет для дорослих.

Після того як ви вибрали товар, можна приступати до вивчення інформації, з чого почати малювати картину по номерах. Про це ми розповімо в наступному розділі статті.

Загальна інструкція та алгоритм малювання по номерах

Якщо Ви поки що не знаєте, як правильно розмальовувати картину по номерах, це не означає, що не варто пробувати. Насправді це нескладний вид хобі, який принесе вам багато задоволення та дозволить реалізувати творчий потенціал без особливих зусиль. Готова робота може стати прикрасою для інтер’єру вдома або доповненням для офісу, її також можна подарувати близькій людині.

Ось проста покрокова інструкція, як правильно малювати картину по номерах:

  1. Для творчості важливо виділити свій куточок у кімнаті, де ви зможете зберігати все приладдя й де ніхто не заважатиме вам. Знайдіть таке комфортне місце вдома та розкладіть там акрилові фарби, пензлики, контрольний лист, склянку з водою та інші аксесуари для малювання.
  2. Встановіть полотно на підрамнику. Для цього використовують мольберти, але, якщо Ви поки що не знаєте, чи далі захоплюватиметеся цим видом творчості, можете просто вертикально розмістити основу на столі.
  3. Після відкриття баночок із фарбою візьміть зубочистку й добре розмішайте вміст кожної ємності. Якщо фарба занадто густа, можна додати до неї кілька крапель води й почекати 5–10 хвилин.
  4. Безпосередньо перед початком роботи виберіть потрібний фрагмент, знайдіть відповідний номер фарби та приступайте до зафарбовування.
  5. Починайте картини малювати по номерам із великих елементів. Дрібні деталі залиште на потім. Намагайтеся не виступати за контури фрагмента.
  6. Після нанесення певного кольору слід відмити пензлик у воді. Використовуйте для цього склянки-непроливайки.
  7. Коли пензлик висохне або ви витрете його насухо серветкою, приступайте до розфарбовування наступних фрагментів.
  8. Якщо ви відкладаєте роботу до наступного разу, вимийте всі пензлики й щільно закрийте баночки з фарбами.
  9. У рекомендаціях, як розмальовувати картину по номерах, часто звучить покрити зображення лаком після його повного зафарбовування та висихання. Це збереже яскравість кольорів.

Тепер Ви знаєте всі етапи, як правильно малювати картини по номерах. Та все ж інструкція не буде повною без додаткових рекомендацій, які Ви можете прочитати нижче.

Основні поради по малюванню картин

Корисні поради, як малювати картини по номерах, допоможуть Вам зробити творчий процес приємнішим і отримати гарний результат.

Використовуйте кожен лайфхак для малювання:

  • для роботи вибирайте добре освітлене місце — це дозволить вам не напружувати очі, коли ви будете картину малювати по цифрах та розглядати дрібні фрагменти й тонкий контур;
  • не відкривайте всі фарби, інакше вони швидко засохнуть. Вибрали фрагмент — відкривайте одну баночку певного кольору;
  • щоб контури для розпису були помітними, слід наносити на них фарбу двічі;
  • набирати фарбу та робити мазки потрібно кінчиком пензлика, щоб не заляпати полотно. Якщо все-таки капнули, акуратно витріть фарбу ватною паличкою;
  • перед тим як картини малювати по цифрам, виберіть техніку зафарбовування (про неї можна прочитати нижче);
  • коли ви зафарбуєте всі пронумеровані фрагменти, подивіться на картину на відстані. Так вам буде простіше помітити пропущені деталі або інші дефекти.

Ці поради щодо малювання картин по номерах легко реалізувати, при цьому вони дозволяють малювати майже як професійні художники.

Техніки та послідовність малювання

Є три основні техніки, як малювати картину по номерам, — інструкція для кожної з них представлена тут. Ви можете спробувати всі техніки малювання на різних роботах по черзі, щоб вибрати ту, яка буде для вас найзручнішою.

Порада №1

Перед зафарбовуванням картини по номерам, як малювати та з чого почати, — одні з головних питань, які виникають у новачка. Ви можете рухатися за номерами на полотні від фону до центру картини, від центру до країв, від світлого до темного. Вибирайте перший варіант, якщо на задньому плані є розмиті елементи, а головні винесені наперед. Або можна відразу виділити акценти, а потім приступити до фону. Це допоможе правильно розставити нюанси, зробити правильні мазки та відблиски.

Якщо Ви вирішили спочатку зафарбувати деталі світлими фарбами, а потім темними, це дозволить уникнути розводів через погано відмиті пензлики.

Порада №2

Ви можете заповнювати ділянки зверху донизу. Ця порада підходить тим, хто цікавиться, як швидко малювати картини по цифрам. Вам не доведеться чекати, поки підсохнуть зафарбовані ділянки, щоб не розмазати фарбу, якщо ви рухатиметеся від верхньої частини до нижньої. Така техніка підходить і для деталізованої схеми високого рівня складності: ви не пропустите дрібні елементи, якщо плавно спускатиметеся сантиметр за сантиметром.

Порада №3

Ви також можете використовувати довільну техніку, коли ви починаєте малювати відразу ті ділянки, які вам найбільше подобаються. Наприклад, спочатку — персонажа, а потім — фон за ним, або одразу — квіти, а пізніше — вазу тощо.

Правила підготовки та використання фарб

Якщо у Вас вже є картина по номерам, як малювати красиво акриловими фарбами та як їх підготувати до роботи, Вам теж варто дізнатися. У цьому виді творчості використовують акрил на водній основі в невеликих баночках із щільною кришкою для їхнього тривалого терміну зберігання. Кожна подана нижче рекомендація допоможе вам користуватися фарбами правильно.

Порада №1

Після першого відкриття банки акрилова фарба зберігається до 4 місяців. Але важливо щільно закривати ємність, щоб усередину не потрапляло повітря. Перед закриттям слід очистити краї баночки від засохлої фарби, тоді вона добре закриється.

Порада №2

Перед малюванням потрібно розмішати фарбу в баночці, щоб вона була однорідною. Тоді матеріал буде рівномірно лягати на полотно, а робота вийде якісною та красивою.

Порада №3

Якщо потрібно змішувати фарби кількох кольорів, використовуйте мольберт. Це може бути звичайний дитячий мольберт невеликого розміру, який зручно тримати в руці.

Порада №4

Якщо хочете відкласти картину на деякий час, додайте в кожну баночку п’ять крапель води та щільно закрийте.

Часті помилки

Якщо Вам подобається малювання по номерам, поради, як використовувати фарби, допоможуть Вам уникнути таких поширених помилок:

  • якщо залишати фарби відкритими на довгий час, вони засохнуть;
  • якщо залишити пензлик у фарбі, він може зіпсуватися;
  • якщо поставили пляму на полотно, відразу витріть її, інакше після висихання прибрати її буде вкрай складно;
  • якщо не відмити руки від фарби, вона в'їсться в шкіру;
  • якщо Ви випадково зафарбували сусідній фрагмент, подивіться контрольний лист — ви дізнаєтеся, якого кольору мала бути ця ділянка;
  • якщо фарба засохла, не викидайте її, а просто додайте трохи води та зачекайте.

Правила використання та догляду за пензликом

Якщо Ви вже придбали вподобаний варіант картини по номерах, як намалювати її красиво — це перше питання, що постане перед вами. З чого ж розпочати малювання? З підготовки всього приладдя, зокрема пензликів. Найчастіше вони вже є у комплекті з фарбами, полотном та інструкцією. Наші поради допоможуть вам розібратися, як правильно використовувати пензлики.

Порада №1

Тримати пензлик потрібно, як ручку. Для стійкості слід покласти руку на поверхню картини, але стежте, щоб фарба не розмазалася на вже зафарбованих ділянках.

Порада №2

Для очистки пензликів використовуйте склянку з водою, яку регулярно міняйте на чисту. Також знадобиться паперова серветка або ватний диск для просушування інструменту. Перед переходом до нового кольору ретельно очистіть пензлик, щоб уникнути розводів.

Порада №3

Великими пензликами зафарбовуйте великі ділянки, наприклад, море чи небо. Тоненькі використовуйте для дрібних деталей.

Помилки початківців

Неправильні дії з пензликами призводять до того, що вони псуються. Запам'ятайте, що не можна робити з цими інструментами:

  • залишати у фарбі на довгий час;
  • не просушувати після миття;
  • використовувати хімічні засоби для чищення інструмента;
  • розмішувати фарбу за допомогою пензлика (для цього підійде зубочистка або сірник);
  • сушити пензлик феном.

Оформлення та догляд за готовою картиною

Коли Ви розібралися, як малювати картини по номерах і навіть встигли створити свій шедевр, Вам слід дізнатися, як проходить оформлення готової картини. Вона матиме ідеальний вигляд, якщо використати гарну рамку.

Порада №1

Ви можете залишити картину просто на підрамнику, прикріпити до нього міцну мотузку та повісити на стіну. Такий варіант найбільше підходить для сучасного інтер'єру.

Порада №2

Після закінчення малювання зображення можна покрити лаком, щоб уникнути розтікання фарби через попадання на нього води. Картину можна також закрити склом, хоча такий варіант подобається не всім.

Порада №3

Готову роботу можна оформити за допомогою паспарту чи багета. Також можна поєднати обидва варіанти. Багет може бути дерев'яним або пластиковим. Така рамка представлена ​​в багетних майстернях у великій кількості варіацій: знайдеться найкращий варіант для будь-якого сюжету.

Порада №4

Щоб картина радувала своєю яскравістю, регулярно прибирайте в квартирі. Витирайте пилюку з рами та проводьте суху чистку полотна.

Заключення

Полюбляючи малювати картини по номерах, прислухайтесь до порад для початківців, адже це хороший спосіб дізнатися більше про хобі та зробити все правильно. Тоді Ви зможете не лише насолодитися творчим процесом, а й отримати ідеальний результат — свій перший витвір мистецтва, а малювання стане улюбленим заняттям на дозвіллі.

Вікторія Задорожна            

Контент-менеджер ПП"Час-Пік"

Поширені запитання

✅ Чи варто купувати набір для творчості, якщо не знаєш, як правильно малювати картину по номерах?