0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Як вибирати сміттєві пакети

04.01.2023

Вступ.

1. Чому зручно використовувати пакети для сміття: все про переваги.

2. На що звернути увагу при виборі сміттєвих пакетів.

3. Як правильно вибрати розмір пакетів для сміття.

4. Турбуюся про довкілля: які купити пакети для сміття.

5. Альтернативні способи використання сміттєвих мішків.

Заключення.

З накопиченням сміття щодня стикається кожен із нас. Донедавна його утилізація була не зовсім зручною й вимагала певних зусиль, але зараз достатньо захопити пакет зі сміттям при виході на роботу, щоб по дорозі донести його до вуличного баку. Сміттєві пакети значно спростили цю процедуру. До того ж вибір мішків для сміття великий навіть в асортименті одного виробника, а торгових марок цих господарських товарів існує багато. Розказуємо все про сміттєві пакети та як їх потрібно вибирати.

Чому зручно використовувати пакети для сміття: все про переваги

До того як в Україні в господарських магазинах в широкому асортименті з’явилися різноманітні сміттєві пакети, у кожному домі для утилізації сміття використовувати звичайне відро. Його застилали газетним папером і так збирали відходи. Коли відро наповнювалося, сміття потрібно було винести у вуличний бак. Потім контейнер треба було помити, адже в ньому залишалися дрібні відходи і неприємний запах.

Нині процедура утилізації відходів значно спростилася. Усе завдяки зручним пакетам для сміття. Вони запобігають забрудненню урни, тож не потрібно щоразу її мити.

Ось основні переваги, які мають сміттєві пакети:

  • міцність і водонепроникність — надійно утримують сміття та незначну рідину, що виділяють продукти;
  • просте використання — потрібно лише відірвати мішок від рулону і покласти його у відро, а коли він наповниться затягнути або зав’язати краї;
  • гігієнічність — урна завжди залишається чистою;
  • надійність — якщо правильно підібрати об’єм мішка і не переповнювати його, то донести відходи до баку на вулиці вийде без неприємних сюрпризів;
  • зручність — якщо раніше сміття потрібно було виносити й повертатися додому з порожнім відром, то тепер винести непотріб можна і по дорозі на роботу, руки при цьому залишаться чистими;
  • доступна ціна — пакети для сміття коштують недорого, але значно спрощують побут.

Сміттєві мішки — вибір практичних людей, які прагнуть спрощувати побут, але при цьому цінують чистоту й гігієну у власній оселі.

Окремо варто зазначити, що в місцях громадського харчування та інших закладах без сміттєвих пакетів обійтися ще важче. Кількість відходів тут більша, тому поліетиленові мішки для сміття помітно спрощують роботу персоналу.

На що звернути увагу при виборі сміттєвих пакетів

Виробники пропонують великий вибір пакетів для сміття на будь-які потреби та бюджет. В асортименті нашого інтернет-магазину можна знайти товари українського та польського виробництва. Оптимальне співвідношення якості та ціни мають торгові марки Gosia, Amigo, «Тріо», «Добра господарочка», «Мелочи жизни» та ін. Як не розгубитися в такому різноманітті товарів? Підказуємо, на які параметри звернути увагу, щоб знайти саме той продукт, який вам потрібен.

Матеріали пакетів для сміття

У характеристиках товару можна знайти, з якого матеріалу виготовлені сміттєві мішки. Залежно від того, з чого зроблений виріб, можна судити про його міцність, еластичність, стійкість до механічних пошкоджень тощо.

Ось основні види поліетилену, з яких виготовляють пакети для сміття:

  • HD або ПНТ — поліетилен низького тиску робить пакети економічними, гігієнічними, але не дуже міцними. Такий матеріал тягнеться, він може легко пошкодитися гострими або твердими краями відходів;
  • LD, LDPE або ПВТ — з поліетилену високого тиску виготовляють міцні мішки для сміття, які здатні витримати досить високе навантаження. Це стійкі до розриву та еластичні пакети з гладенькою та глянцевою поверхнею;
  • HDLD або ПСТ — поліетилен середнього тиску поєднує в собі переваги двох попередніх матеріалів, однак залишається еластичним і несильно стійким до розривів.

Якщо Ви маєте вдома або в офісі невелику урну для сміття, ви цілком можете використовувати пакети з поліетилену низького тиску. Їм не потрібно витримувати велике навантаження й довго зберігати в собі відходи. Також потрібно враховувати, що металеві або гострі предмети в них краще не викидати. Цей продукт досить практичний і доступний за ціною.

Тим, хто досить часто викидає важке сміття або використовує великий контейнер для відходів, варто звернути увагу на вироби з поліетилену високого тиску. Пакети з LDPE досить поширені в асортименті виробників. На нашому сайті їх теж достатньо:

Навіть, якщо якийсь гострий предмет проколе плівку, виріб не порветься.

Усереднений варіант — це мішки з поліетилену HDLD. Вони витримують більшу вагу, ніж вироби з маркуванням HD, однак можуть порватися, якщо їх випадково проколоти.

Щільність матеріалу

Щільність поліетилену, з якого виготовляються сміттєві мішки, визначаються мікрометрами (мкм). Залежно від того, настільки щільний матеріал, виріб матиме більшу або ж меншу вагопідйомність. Чим вищий показник, тим міцніший пакет і тим більше відходів в нього можна завантажити.

Виробники пропонують одношарові та двошарові пакети зі щільністю від 7 до 24 мкм. Якщо ви хвилюєтеся, щоб мішок не розірвався по дорозі до баку, вибирайте вироби з маркуванням «міцні» або «надміцні».

Об’єм пакетів для сміття

Одна з основних характеристик при виборі пакетів для сміття — об’єм. В асортименті виробників можна знайти вироби на 20–240 літрів. Щоб розуміти, якому розміру мішків віддати перевагу, потрібно знати, яку урну ви використовуєте і скільки сміття викидаєте.

Сміттєві пакети на 20 літрів і 35 літрів використовують як удома, так і в офісі або в туалетних кімнатах громадських закладів. Такі поліетиленові вироби витримують невелику вагу, тому не варто їх перевантажувати.

Для середнього контейнеру добре підходять пакети для сміття на 60 літрів. Залежно від типу та щільності матеріалу вони можуть витримувати досить великі навантаження. Такі мішки стануть у пригоді вдома й на роботі у великому колективі.

Для збирання вуличного сміття, складання великогабаритних відходів і прибирання садової ділянки можна використовувати міцні пакети на 120 літрів. Саме такі, а також мішки на 160 літрів часто використовують у готелях, торгових центрах та інших закладах із великою прохідністю відвідувачів.

Сміттєві пакети на 240 літрів — це оптимальне рішення для клінінгової компанії. Хоча величезні мішки можна використовувати і вдома для особливих потреб, наприклад, після ремонту або під час генерального прибирання, коли потрібно викинути багато непотрібних речей. Міцні та великі пакети можуть знадобитися і під час суботників на природі, щоб складати пляшки та інше сміття. Мішки на 240 літрів закуповують промислові підприємства, будівельно-ремонтні бригади, медичні заклади тощо.

Тип дна сміттєвого пакета

Пакети для сміття мають різні типи дна, на що не завжди звертають увагу покупці, хоча правильний вибір цього параметру впливає на подальше вдале використання виробу. Від цієї характеристики залежить герметичність мішка та його здатність витримувати вагу без розривів.

Розглянемо основні типи дна у сміттєвих мішках:

  • прямий — таке дно збільшує об’єм, при цьому вага розподіляється більш рівномірно;
  • зірочкою — сміття розміщується досить рівномірно внизу, але наповнюється більше в висоту, ніж у ширину;
  • із закладками — такий тип дна збільшує вантажопідйомність, хоча не може забезпечити рівномірне розподілення ваги.

Якщо Ви шукаєте оптимальне рішення для збору побутових відходів, використовуйте стандартні пакети з прямим дном. Коли ж треба впоратися з вологим сміттям, віддайте перевагу дуже міцним мішкам із дном зірочкою. Таке дно дозволить відходам просідати рівномірно й накопичуватися у висоту: циліндрична форма вважається однією з найстійкіших.

Якщо Ви придбали пакети для сміття з бічними швами, не перевантажуйте їх, інакше вам буде складно уникнути розривів.

Колір мішків для сміття

Цей параметр не відіграє особливої ролі, однак дехто все ж звертає на нього увагу. Якщо ви цінуєте приватність життя, можливо, для вас буде важливим купувати мішки з чорного непрозорого матеріалу, як-от пакети для сміття Amigo 35 л/15 штук LDPE 229/3251 або пакети для сміття Gosia 60л/10штук LDPE Еко, дуже міцні 7722/1660.

Також виробники пропонують і прозорі блакитні мішки для побутових відходів, які не поступаються міцністю та надійністю аналогам чорного кольору. Їх можна використовувати для збирання сміття або інших побутових потреб, наприклад, для складання сезонних речей. Завдяки прозорості матеріалу відразу буде видно, що всередині пакунку.

Спосіб зав’язування сміттєвого пакета

Ще один важливий параметр, на який потрібно звернути увагу, — як зав’язується сміттєвий пакет. В асортименті різних брендів пропонують кілька способів зав’язування. Вивчіть їх усі, щоб визначити, який для вас буде найзручнішим.

Способи зав’язування сміттєвих мішків:

  • без зав’язок — якщо ви не маєте звички перевантажувати урну і вчасно виносите сміття, вам можуть підійти і звичайні мішки без зав’язок. Головне, правильно підібрати розмір пакета, щоб залишалося достатньо матеріалу вгорі для зав’язування;
  • з вушками — ці сміттєві пакети мають особливу форму в районі горловини, схожу на вушка. Ці вушка передбачені для зручного зав’язування мішка;
  • із зав’язками (на шнурку) — пакети із затяжками вважають найзручнішими. Їх непросто відірвати від рулону, однак вони мають акуратний вигляд у контейнері та практичні під час винесення сміття. Достатньо легким рухом потягнути за шнурок угорі мішка, затягнути його і зав’язати. Нічого не випадає, а нести, тримаючись за ручку, — зручно.

Якщо не можете визначитися, який варіант вибрати, покористуйтеся по черзі мішками без зав’язок, із затяжками та з вушками. Так ви на практиці зрозумієте, який спосіб підходить вам найбільше.

Кількість пакетів у рулоні

В одному рулоні може бути від 5 до 100 пакетів для сміття. Чим більший розмір мішка, тим менше їх буде в рулоні, і відповідно, чим менший, тим кількість буде більшою. Якщо ви використовуєте пакети в офісі з великою кількістю працівників, купуйте рулон від 20 штук, так його вистачить на довший період. Ця порада актуальна і для великої сім’ї з дітьми. Якщо сміття відносно мало, надовго вистачить і рулонів на 10–15 штук.

Вартість мішків для сміття

Ціни на сміттєві пакети дуже відрізняються. На вартість продукту впливає багато чинників, як-от торгова марка, тип і щільність матеріалу, місткість, кількість мішків у рулоні, додаткові особливості тощо.

Вдале співвідношення ціни та якості мають як сміттєві пакети українських виробників, так і мішки для сміття польського виробництва. Торгові марки Gosia та Amigo пропонують пакети для побутових відходів із міцного матеріалу за демократичною ціною.

Щоб вибрати найвигідніші пропозиції від виробників на нашому сайті, варто скористатися функцією сортування за ціною. Так ви спочатку побачите товари, що коштують найдешевше.

Як правильно вибрати розмір пакетів для сміття

Якщо з Вами траплялася неприємна ситуація, коли ви заповнили мішок сміттям, але зав’язати його ніяк, оскільки запасу поліетилену не лишилося, ви, скоріш за все, задумувалися, як правильно вибрати розмір сміттєвих пакетів. Щоб мішком було зручно користуватися, він повинен бути більшим за урну.

Який же оптимальний «запас» для зручного зав’язування мішка для сміття? Ідеально, якщо стандартний пакет приблизно на 15–20 см перевищує висоту контейнера або відра. У такому разі відходи заповнять мішок так, щоб у вас залишилася можливість зав’язати його краї.

Якщо Ви користуєтеся пакетами з вушками, перевіряйте, щоб ці вушка залишалися над краєм урни. Мішки на шнурку можна купувати з меншим запасом, адже вони дають більший об’єм завдяки затягуванню: тут не потрібна додаткова висота.

Щоб правильно вибрати розмір пакетів для сміття відповідно до вашого контейнера, орієнтуйтеся на наступні дані:

  • пакети на 20 літрів — урна на 5–7 літрів;
  • пакети на 35 літрів — урна на 10–12 літрів;
  • пакети на 35 літрів (на шнурку, із зав’язками) — урна на 12–15 літрів;
  • пакети на 45 літрів — урна на 12–15 літрів;
  • пакети на 60 літрів — урна на 15–25 літрів;
  • пакети на 60 літрів (на шнурку, із зав’язками) — урна на 17–27 літрів;
  • пакети на 90 літрів — урна на 40 літрів;
  • пакети на 120 літрів — урна на 60 літрів;
  • пакети на 160 літрів — урна на 70 літрів;
  • пакети на 240 літрів — урна на 110 літрів.

Турбуюся про довкілля: які купити пакети для сміття

Сміттєві мішки завоювали величезну популярність завдяки своїй зручності. Не кожному підходить носитися з відром на вулицю, а потім додому. Однак усе більше людей замислюються над тим, щоб не шкодити довкіллю, зокрема поліетиленовими виробами, але не готові відмовлятися від зручностей, які пропонують пакети.

Українські та польські виробники господарчих товарів пропонують екомішки для сміття, які не шкодять природі та тваринам і водночас гарантують комфортне використання. Це гарна альтернатива звичайним мішкам, які розкладаються набагато довше.

Польські торгові марки також виготовляють пакети для сміття, що відповідають вимогам щодо екологічної безпеки. Це мішки:

Пакети з маркуванням «еко» виготовлені зі спеціального матеріалу, шо швидко розкладається у природі під дією кисню. Пришвидшують розкладання таких мішків органічні відходи, тому важливо сортувати сміття та по можливості відправляти на смітник лише «органіку».

Альтернативні способи використання сміттєвих мішків

Окрім прямого застосування для збирання побутових відходів, поліетиленові пакети для сміття можна використовувати і для інших потреб, часом зовсім нестандартних. Отже, коли можуть стати у пригоді сміттєві мішки:

  • зберігання речей — сортуйте та складайте сезонні речі по мішках, щоб за потреби швидко знайти певний одяг;
  • генеральне прибирання — якщо ви вирішили позбутися зайвих речей, мішки допоможуть вам відсортувати, що потрібно викинути, що віддати на благодійність, що продати тощо;
  • переїзд — під час переїзду в міцні великі мішки можна спакувати одяг, постільну білизну, рушники та інші речі, для яких не потрібне акуратне транспортування, як-от для посуду;
  • туристичний похід — якщо знаєте, що погодні умови можуть бути різними, захватіть із собою в похід пакети для сміття, вони збережуть ваші речі сухими;
  • творчість — із сміттєвих мішків можна навіть робити красиві саморобки та різноманітні оригінальні вироби.

Якщо придбали рулон пакетів, але вони не підійшли для вашої урни за розміром, не поспішайте його викидати. Подумайте, можливо, він знадобиться вам для чогось іншого: скласти цибулиння квітів на зиму, перебрати одяг, з якого виросли діти, абощо.

Заключення

Один раз уважно вивчивши всі характеристики пакетів для сміття, ви підберете оптимальний варіант мішків для використання вдома, на роботі або на садовій ділянці й точно знатимете, який продукт вам купувати надалі. Якісні сміттєві пакети можуть коштувати недорого, що доводять бренди, представлені в інтернет-магазині «Час-Пік».

Вікторія Задорожна            

Контент-менеджер ПП"Час-Пік"

Поширені запитання