0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Папір тіш'ю: що це таке і для чого потрібен

17.03.2022

Вступ

1. Що таке папір тіш'ю

2. Папір тіш'ю для упаковки

3. Папір тіш'ю в інтер'єрі

4. Інші поробки з тіш'ю

Заключення

Папір тіш'ю (обгортковий, папірусний папір) – це дуже ніжний та тонкий папір, який відрізняється гарним зовнішнім виглядом та різноманітністю відтінків. Тіш'ю тактильно приємний, має привабливу напівпрозору структуру. Завдяки величезній кількості та яскравості кольорів, вироби з папірусного паперу виглядають насичено, стильно та святково.

У цьому матеріалі ми детально розповімо що таке папір тіш'ю, для чого він, як його використовують для упаковки та декорування інтер'єру, а також які ще вироби можна створити з його допомогою.

Що таке папір тіш'ю

Папір тіш'ю – що це таке? Цей папір має напівпрозору та ніжну текстуру, яка схожа з папірусом, працювати з нею неймовірне задоволення. Йому легко надати потрібну форму, зімнути або скласти необхідним чином. Через таку податливість цей вишуканий матеріал порівнюють з пластиліном. Якщо говорити про вироби, найкраще з тіш'ю виходять букети та квіти.

Матеріал виготовлення паперу тіш'ю – білена сульфатна целюлоза, що видобувається з хвої. Є як однотонний папір упаковочний, так і папір тіш'ю з малюнком, принтом, красивими абстракціями, візерунками, квіточками, сердечками та іншим. Найчастіше тіш'ю папір використовується для декорування упаковки та приміщень, а завдяки протиударним характеристикам, в такий папір часто упаковують вироби зі скла та кришталю.

Папір тіш'ю для упаковки

Для чого потрібен папір тіш'ю в процесі упаковки? Пакувальний папір тіш'ю використовується дуже різноманітно, але частіше за все для упаковки подарунків, сувенірів та іншого. Також, його часто поміщають в коробку зі взуттям. Такий упаковочний папір дуже добре виглядає навіть зім'ятим, приємно шелестить, виглядає вишукано та витончено.

Наповнення подарункових коробок папером тіш'ю. Попередньо матеріал нарізають на тонкі смужки і трохи мнуть, після чого наповнюють ним коробку. Упаковка тіш'ю виглядає набагато привабливіше, ніж без декору. Таким чином можна створити відмінні композиції, де буде використовуватися пакувальний папір для квітів, одягу, косметики, аксесуарів та іншого. До того ж, правильно оформлений подарунок виглядає дорожчим та більш статусним.

Папір тіш'ю в інтер'єрі

Новорічні свята, дні народження, ювілеї, важливі дати та тематичні вечірки – кольоровий папір тіш'ю стане відмінною прикрасою будь-якого заходу. З його допомогою можна перетворити простір та зробити його більш святковим. Раніше в тренді були повітряні кульки та композиції з живих квітів, але зараз все частіше дизайнери інтер'єрів та організатори заходів зупиняють свій вибір на папері тіш'ю. Все завдяки стильному зовнішньому вигляду та практичності. Найчастіше з такого паперу роблять квіти, помпони та гірлянди. Розглянемо кожну прикрасу трохи докладніше.

Квіти

Аркуші тіш'ю відрізняються тонкістю та еластичністю, що дає можливість без проблем зробити з них об'ємні квіти. З таких квітів можна зробити красиву повноцінну композицію, яка замінить живі аналоги. Це можуть бути як маленькі квіточки, так і величезні квіти.

Об'ємні квіти з тіш'ю відмінно підійдуть не тільки для декорування приміщення, а й для прикраси святкового столу. Для цього досить прикріпити їх до серветок або до їх тримачів.

Помпони

Помпони – найпоширеніший виріб з тіш'ю для декорування приміщень. Вони виходять красивими та ефектними, а папір відмінно піддається, завдяки чому зробити такі помпони дуже легко. Це відмінна альтернатива повітряним кулям, які швидко здуваються та вимагають наявності гелію. Зараз їх широко застосовують на різноманітних вечірках, заходах, дитячих святах та навіть весільних урочистостях.

Для гармонійного оформлення, бажано, щоб таких помпонів було не менше десяти штук. При цьому вони не повинні бути однаковими за кольором та розміром. З їх допомогою можна прикрасити стелю, стіни, колони, сцену чи вхід. Якщо в оформленні є гірлянди, то помпони можна скріпити між собою та підвісити по обидві сторони.

Гірлянди

Гірлянда – ще один класний варіант прикраси святкового приміщення. До того ж не обов'язково робити їх однаковими або тільки класичними, відмінно виглядатимуть експерименти з довжиною, розміром щіточок та забарвленнями. Також можна створити дуже цікаві гірлянди у вигляді голубів, сердечок чи квіточок, залежно від того, що краще підійде під загальний стиль свята. Ще одна важлива перевага гірлянд – така прикраса обійдеться набагато бюджетніше, ніж аналогічне оформлення з живих квітів.

Також тіш’ю можна сміливо використовувати, як новорічний пакувальний папір.

Інші поробки з тіш'ю

Папір обгортковий також користується популярністю у творчих людей, особливо у любителів скрапбукінгу. З його допомогою виходить дуже гарне оформлення весільних та сімейних альбомів, а також різних щоденників, блокнотів, фоторамок і т.д. Розглянемо кілька творчих варіантів використання паперу тіш'ю:

  • Повітряні квіти. Такі квіти виходять дуже яскравими та милими, а що якщо їх буде цілий букет? Це неймовірно красиво! Щоб зробити повітряну квітку, знадобиться тільки м'ячик для настільного тенісу та тіш'ю.
  • Аплікації. Розберемо створення аплікації на прикладі гілки горобини. Потрібно намалювати саму гілку, а після цього, за допомогою тіш'ю зробити об'ємні ягоди. Такі аплікації виглядають дуже красиво та незвично.
  • Дитячі поробки. А створення дитячої поробки розберемо на прикладі квітки в пляшці. Для цього знадобиться звичайна пластикова пляшка, жовтий та зелений дріт, один осередок з картонного лотка для яєць, тіш'ю та клей. З паперу потрібно буде вирізати пелюстки для квітки, а після – приклеїти їх по колу на лоток, а також в його центрі. В основі квітки буде знаходитися дріт. Зберіть кілька таких квіток та зробіть букет, який можна помістити як в пластикову пляшку, так і в невелику вазочку. До речі, пляшку також можна декорувати за допомогою паперу тіш'ю.

Заключення

Тепер Ви знаєте що таке папір пакувальний тіш'ю, що можна зробити з його допомогою, а також як його застосувати в домашніх умовах та для організації свят. Як бачите, папір тіш'ю користується величезною популярністю у організаторів вечірок, магазинів та просто творчих людей. Тут ми перерахували лише основні методи його використання – таких варіантів може бути безліч, потрібно лише проявити трохи фантазії. І останнє не розкрите питання – "де знайти тіш'ю?". Цей папір в асортименті представлений ​​у відповідному розділі інтернет-магазину "Час-Пік". Всі товари відрізняються високою якістю, доступною ціною та величезною палітрою кольорів.

Дивись нас на YouTube каналі ► 

Вікторія Задорожна            

Контент-менеджер ПП"Час-Пік"

Поширені запитання

✅ Що таке папір тіш'ю?

Цей папір має напівпрозору та ніжну текстуру, яка схожа з папірусом, працювати з нею неймовірне задоволення. Йому легко надати потрібну форму, зімнути або скласти необхідним чином. Через таку податливість цей вишуканий матеріал порівнюють з пластиліном. Якщо говорити про вироби, найкраще з тіш'ю виходять букети та квіти.