0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Як правильно вибрати кольорові олівці, фломастери для дітей

22.07.2020

Зміст

1. Як вибрати кольорові олівці для школи

2. Як вибрати фломастери для школи

3. Популярні виробники кольорових олівців та фломастерів

4. Як визначити якість

5. Де купити кольорові олівці та фломастери для школи в Україні

Перед стартом навчального року батьки займаються поповненням канцелярського приладдя. Кольорові олівці та фломастери — стандартні позиції в цьому переліку. Те ж саме стосується малюків, яким вони також потрібні для створення своїх перших малюнків.

Сучасний ринок канцтоварів пропонує велику кількість варіантів кольорових олівців та фломастерів, які відрізняються за якістю, типом, ціновим діапазоном, виробником та іншими показниками. У цьому матеріалі ми допоможемо батькам розібратися в великому виборі фломастерів та олівців кольорових, купити які потрібно для шкільних занять.

Як підібрати та купити кольорові олівці для школи

Важко переоцінити важливість розвитку дрібної моторики у дитини, що стосується як маленьких дітей, так і школярів. Малювання входить в обов'язкову шкільну програму. Олівці діляться за формою і типом. За формою бувають круглі, шестигранні та тригранні. Перший варіант не найзручніший для школяра, адже круглі олівці будуть скачуватися з парти на підлогу.

Тригранні кольорові олівці відмінно підходять для учнів молодших класів, а шестигранні для середніх. За типом вони діляться на класичні, акварельні, воскові та пастельні. Далі ми розглянемо кожен тип більш докладно.

Кольорові олівці класичні

Традиційними вважаються набори дерев'яних кольорових олівців, що відрізняються кольором грифеля. Їх асортимент просто величезний: від дешевих вітчизняних виробників до дорогих закордонних марок; від наборів з 6 основних кольорів до 48 різноманітних відтінків. Такі кольорові олівці відрізняються товщиною, довжиною, формою та іншими параметрами.

Кілька порад щодо вибору класичних кольорових олівців:

  • Тригранні олівці краще рішення для молодших класів. Причина в тому, що дитині легше правильно утримувати олівець, використовуючи тільки пальці, а не весь кулачок. Також вони не скачуються з парти, не відволікаючи малюка від навчального процесу.
  • Товщина корпусу і грифеля. Діти схильні надмірно натискати на папір, від чого грифель ламається і олівець доведеться постійно підточувати. Тому рекомендуємо набори з товщиною корпуса близько сантиметра при стандартному діаметрі в 0,7 сантиметра. Занадто велика товщина також не підходить, адже дитині буде важко вірно утримувати олівець в руці.
  • Якість грифеля. У наборах належної якості, грифель не кришиться після падіння і не ламається під час заточування.
  • М'якість грифеля. Дітям молодшого віку набагато легше малювати м'якими олівцями, адже їм не потрібно буде прикладати багато зусиль, щоб отримати яскраві лінії. 

Найпопулярніші виробники традиційних кольорових олівців: Faber-Castell, Memoris-Precious, Fantasy, Marco, Bic, Nataraj, It's Cool, VGR, Centrum, Koh-i-Noor та Tiki. Купити кольорові олівці кожної з цих марок, в тому числі олівці Марко 36 кольорів, можна, вибравши відповідні позиції в інтернет-магазині Час-Пік.

Кольорові олівці акварельні

Акварельні олівці також виконані в дерев'яному корпусі, але при цьому відрізняються від традиційних. Цей тип поєднав в собі характеристики кольорових олівців і акварелі. Як експеримент, Ви можете намочити пензлик та провести ним по готовому малюнку — він злегка розмиється і буде дуже схожий на малюнок аквареллю.

Стержень цих олівців виконаний з акварельних фарб, які спресували за особливою технологією. При цьому, вони не кришаться під час застосування. Акварельні олівці відрізняються м'якістю, яскравістю та насиченістю кольорів.

В каталозі Час-Пік Ви можете підібрати та купити акварельні олівці Марко, Memoris-Precious, Koh-i-Noor та Faber-Castell.

Кольорові олівці воскові

Воскові олівці виконані з натурального воску і харчових барвників. Вони яскраві, не вицвітають та мають насичені відтінки. Весь корпус олівця складається зі стержня, не забруднює шкіру та поверхні. Ними можна малювати будь-якою стороною, а, якщо маєте бажання, навіть боком. Ще одна перевага — їх не треба часто заточувати, а сам цей процес дуже простий навіть для самих маленьких.

Воскові кольорові олівці, купити які можна в нашому інтернет-магазині, не вимагають сильного натиску при малюванні, ними зручно малювати на папері, ватмані та картоні, а також шорстких поверхнях, дереві та глині. Єдиний матеріал для якого точно не підійде цей тип — глянцевий папір. Стирається олівець звичайною гумкою.

В каталозі Час-Пік Ви можете підібрати та купити кольорові олівці воскові від Faber-Castell і Memoris-Precious.

Кольорові олівці пастельні

Пастельні кольорові олівці мають м'які грифелі, відмінно підходять для опрацювання дрібних деталей малюнка і не бруднять руки. Їх виготовляють з пігментів натурального походження, вони легко розтушовують, відрізняються насиченістю відтінків, широкою палітрою кольорів та відсутністю вицвітання. Кольори можна накладати один на один, працюючи з шарами.

В каталозі Час-Пік Ви можете підібрати та купити кольорові олівці пастельні від Marco, Memoris-Precious та VGR.

Як вибрати та купити фломастери для малювання

Фломастери також потрібні в школу, але не це головне — вони ще більша радість для дітей, ніж кольорові олівці. За допомогою фломастерів, на папері залишаються чіткі яскраві лінії і не потрібно ніяких зусиль, а ще — не потрібно їх підточувати. Якщо Ви вирішили купити фломастери для малювання, обов'язково вивчіть їх опис та характеристики, а також зверніть увагу на товари від відомих перевірених брендів.

Щоб купити фломастери в Україні, зробивши правильний вибір, зверніть увагу на наступні аспекти.

Пишучий вузол фломастерів

  • Пишучий вузол — найважливіша деталь, яка визначає наскільки якісним і довговічним є продукт. В першу чергу,
    рекомендуємо звернути увагу на тип вузла, відштовхуючись від такої інформації:
  • Матеріал. Для виготовлення пишучих вузлів найчастіше застосовується нейлон або фібра. Рекомендуємо вибрати фломастери з нейлоновим вузлом — цей матеріал більш якісний, дорогий, не скрипить і м'яко пише.
  • Форма. Три поширені форми — паличка, грибок та пензлик. Паличка дешевша і менш якісна, а стержень може забиватися всередину. Грибок має опуклу форму і тому не забивається всередину, з його допомогою виходять яскраві та м'які лінії. Фломастери-пензлики — відносно нова форма пишучого вузла, за допомогою якої можна створювати красиві фігурні лінії та малюнки.
  • Ширина. Пишучі вузли бувають шириною від 1 до 6 мм: ширше всіх — грибок, ширина якого від 3 до 6 мм; пензлик залишає лінію 1 - 4 мм; паличка — від 1 до 2 мм.

Чорнила для фломастерів

Більшість фломастерів виробляється на спиртовій основі, але також є більш легкозмиваючийся вид — фломастери на водній основі. Такий варіант набагато більше підійде школяреві, адже він безпечніше, екологічніше та без проблем змивається. Крім стандартних основ є ще кілька незвичайних:

  • Ароматизовані. Кожен колір має власний запах, наприклад, червоний може пахнути полуницею і т.д.
  • Флуоресцентні. Якщо вимкнути світло, малюнок починає світитися.
  • Міняють колір. Вони схожі на стандартні фломастери для школи, але в комплект доданий додатковий білий колір, який є реагентом. Якщо провести кольоровим фломастером, а після нього білим, лінія змінить колір. Зазвичай колір корпусу і ковпачка різні: корпус — початковий колір; ковпачок — колір, який виходить після зіткнення з реагентом.

Корпус та ковпачок у фломастерах

Мало хто звертає увагу на ковпачки, коли потрібно купити фломастери для малювання. Але це варто зробити — якщо він вентильований, то термін користування значно підвищиться.

Корпусна частина може відрізнятися як за формою, так і за матеріалом. Найчастіше для її виготовлення використовують пластик або полістирол. Найлегше визначити якість тактильно та за кольором. Якісний пластик гладкий і відрізняється яскравістю кольору. Таким матеріалом приємніше користуватися і він набагато безпечніше для школяра. До того ж, якщо фломастер зламається — еластичний поліпропілен не утворить небезпечних гострих уламків.

Ширина корпусу — ще одна значуща характеристика. Чим менша дитина, тим товщі повинні бути фломастери.

Особливості конструкції фломастерів

Крім стандартних фломастерів, на ринку представлені двосторонні моделі, моделі з трафаретами та 3D-фломастери. На останніх варто зупинитися докладніше — вони мають більш густі чорнила, які роблять лінії об'ємними.

Популярні виробники олівців та фломастерів

Чим знаменитіший та авторитетніший виробник, тим суворіше він ставиться до дотримання стандартів якості. Такі бренди часто оновлюють лінійку товарів, створюючи більш сучасні продукти. До перевірених виробників відносяться німецька фабрика Faber Castell, KOH-I-NOOR з Чехії, французький бренд Bic, а також такі виробники, як Memoris-Precious, Fantasy, Marco, Nataraj, It's Cool, VGR, Centrum та Tiki.

Також бренди подібного рівня більш суворо ставляться до дотримання стандартів безпеки (відповідають європейському стандарту EN 71) та екологічності. Наприклад, компанія Bic виготовляє практично всю лінійку товарів з перероблених матеріалів.

До того ж, орієнтуючись на перевірених виробників, Ви значно полегшите підбір кольорових олівців та фломастерів в школу. Найширший асортимент тільки від гідних брендів ви знайдете у відповідному розділі каталогу Час-Пік. Тут Ви можете купити фломастери та кольорові олівці з доставкою по Україні.

Як визначити якість олівців та фломастерів

В цілому, якість фломастерів та олівців кольорових, купити які вам потрібно для школи, можна визначити візуально та вивчивши характеристики. У цьому розділі ми по черзі розберемо особливості підбору обох товарних категорій.

Визначення якості кольорових олівців

Тут потрібно звернути увагу на стержень і корпусні частину. Якщо говорити про стержень, важливо оцінити його діаметр, наскільки правильно і точно він розміщений в корпусі, а також насиченість пігменту. Розміщення грифеля має бути чітко центровано, в іншому випадку — олівці буде дуже складно точити та зробити це якісно не вийде. Також подивіться на шви клею, що з'єднують стержень і корпус — якщо вони не помітні, то продукт якісний.

В процесі використання, грифель не ламається і не забруднює корпусну частину під час заточування. Стержень повинен мати однорідний відтінок та структуру. Легке ковзання по паперу та рівномірний насичений колір — говорять про високу якість.

Корпусна частина зазвичай виготовляється з дерева різних сортів. Професійні дорогі олівці виробляють з сибірського кедра, а ті, які підійдуть для шкільної програми і творчості — з сосни, вільхи або липи. Основна вимога до будь-якого типу дерева — олівець повинен легко заточуватися, а сточена поверхня повинна залишатися гладкою.

Визначення якості фломастерів

Фломастери — канцелярія, яка виготовляється для школярів і маленьких дітей. З цієї причини, головне, щоб вони були безпечними і не містили токсичних речовин. Вас має насторожити занадто явний хімічний аромат, адже саме це сигналізує про наявність шкідливих складових.

Якісні фломастери, купити які Ви можете в Час-Пік, виконані з первинного пластику, мають вентильовані ковпачки та фіксовані заглушки. Також важлива упаковка: вона повинна бути хорошої якості, містити детальну інформацію про продукт, бренд, складові та термін придатності.

Пишучий вузол у хороших фломастерів не ворситься, навіть якщо з зусиллям притиснути його до паперу. Якісні чорнила виконані на водній основі, тому без проблем змиваються як з шкіри, так і з тканини. Лінії не розтікаються, виходять яскраві і чіткі, що приносить максимальне задоволення від малювання.

Відомі бренди обов'язково вказують на упаковці такі важливі дані, як ширина та довжина сліду, стійкість до висихання. Це визначає те, як довго фломастери прослужать. Середньостатистичний якісний фломастер з 2-міліметровим стержнем служить близько трьох років та має довжину лінії в 350 м.

Де купити олівці кольорові та фломастери в Україні

Якщо Вам знадобилися якісні кольорові олівці та фломастери в школу, розгляньте пропозиції в каталозі Час-Пік. Наш інтернет-магазин спеціалізується на продажу канцтоварів для школи та офісу, в тому числі сертифікованого письмового приладдя від відомих виробників.

Тут Ви можете купити олівці кольорові в Україні, в тому числі класичні, пастельні, акварельні та воскові набори. Також в асортименті представлені якісні фломастери, купити в Україні які можна набором від 6 до 24 кольорів, в тому числі фломастери Marco. 

Переваги інтернет-магазину Час-Пік:

  • Широкий вибір актуальних товарів;
  • Постійне оновлення асортименту;
  • Наявність сертифікатів якості та безпеки продукції;
  • Актуальні розумні ціни;
  • Безкоштовна доставка при замовленні від 1000 грн.

Для замовлення скористайтеся кошиком на сайті або зв'яжіться з консультантом зручним способом. Доставляємо товари по всій Україні. У Луцьку та Львові діє кур'єрська доставка або Ви можете забрати товар самостійно.

Олівець механічний M&G Cats, HB, колір корпусу асорті AMPQ1675
Середня оцінка: 5 (1 відгуків)
Ви дали оцінку: Оцінити товар
9.00
Олівці кольорові Marco Raffine акварельні 24 кольори, шестигранні, картонна упаковка 7120-24СВ
Середня оцінка: 5 (1 відгуків)
Ви дали оцінку: Оцінити товар
223.20