0товарів на суму0 грн.

032 23-00-888

  • 067 67-11-253
  • 050 67-11-253
  • 073 67-11-253
  • 032 23-00-888
0товарів на суму0 грн.

Як правильно вибрати шкільний рюкзак: 8 порад

04.06.2020

Вступ

1. Оберіть правильний розмір шкільного рюкзака

2. Знайдіть зручні лямки у ранця

3. Шукайте рюкзак, лямки якого скріплюються на грудях

4. Визначте міцність тканини шкільного ранця

5. Підберіть правильну вагу рюкзака

6. Розгляньте моделі з ортопедичною спинкою

7. Перевірте блискавки шкільного ранця

8. Переконайтеся, що модель має всі важливі функції

Бонусна порада: як почистити шкільний рюкзак

Шкільний рюкзак — це більше, ніж просто річ, в якій зберігаються книги, зошити та інше канцелярське приладдя для школи. Це закусочна. Особиста сумка. Простір, який дитина може назвати своїм і вирішити, що взяти з собою (ну, в межах розумного).

У цій статті ми зібрали рекомендації, щоб допомогти Вам знайти кращий ортопедичний рюкзак для школи у Львові та інших містах України. Дотримуйтесь цих восьми порад і Ви зможете підібрати та купити рюкзак, створений для того, щоб служити вашій дитині кожен шкільний день.

1. Виберіть правильний розмір шкільного рюкзака

Яка найбільша помилка при виборі шкільного рюкзака? Це вибір занадто великої моделі. Ми рекомендуємо купити рюкзак, який підходить вашій дитині зараз, замість того, щоб купувати модель "на виріст". Дорослі не люблять носити погано підігнані рюкзаки, так само як і діти. Також, переконайтеся, що плечові ремені не закопуються в пахви та не опускаються низько на спину.

Якщо Ви робите покупки в Інтернеті, Ви можете виміряти довжину спини вашої дитини, щоб визначити чи підходить розмір шкільного ранця:

  1. Виміряйте відстань між найбільш випуклими шийними хребцями (приблизно на одному рівні з плечима) та верхньою частиною стегон.
  2. Порівняйте цей вимір з довжиною, зазначеною для кожного рюкзака.
  3. Ширина шкільного ранця не має перевищувати ширину плечей.

Це також зручний спосіб дізнатися, чи підійде рюкзак дорослого розміру дітям старшого віку.


2. Знайдіть зручні лямки у шкільного ранця

Переконайтеся, що плечові лямки комфортні, не дуже тонкі та не вузькі. Також рекомендуємо розглядати моделі, які розроблені спеціально для дітей, вони більш зручні і не такі довгі.

Якщо ви вирішите купити дорослий або молодіжний рюкзак для маленької дитини, плечові лямки та довжина спини, ймовірно, будуть занадто довгими.

Ідеальний варіант — м’які лямки з еластичної тканини, біля 5 см шириною.

І, якщо це можливо, привчіть дитину одягати обидві лямки, коли вона носить рюкзак. Носіння обох лямок — не однієї — зменшує навантаження на плечі.

3. Шукайте у шкільному рюкзаку ремені з фіксатором на грудях

Ремінь проходить горизонтально через груди та утримує плечові лямки на місці, щоб вага розподілялася рівномірно.

Знайдіть шкільний рюкзак з регульованим ремінцем на грудині, який перетинає середину грудей; більшість таких ременів може ковзати вгору та вниз, щоб зафіксувати конструкцію в потрібному місці.

По мірі того, як рюкзаки стають більшими для учнів середніх та старших класів, поясний ремінь також може допомогти розподілити вагу з плечей.

4. Зверніть увагу на матеріал шкільного рюкзака

Рюкзаки кидають на землю, штовхають під сидіння та тягають по ігровим майданчикам. Виберіть модель з міцного та товстого матеріалу, який зможе витримати недбале поводження школяра. Також подивіться на якість швів; менша кількість швів на сантиметр означає, що шви розійдуться швидше.

Нарешті, перевірте внутрішню частину, щоб переконатися, що вона має якісні шви вкриті тканиною — якщо ви бачите необроблені краї або зношені нитки, то ця модель прослужить дуже недовго.

Якщо ваша дитина переростає рюкзак, хорошу модель не доведеться викидати, так як нею все ще можна користуватися. Передайте її молодшій дитині, пожертвуйте в місцеву благодійну організацію, використовуйте в якості запасної переносної сумки або продайте через інтернет.

5. Слідкуйте за вагою шкільного рюкзака

Від обідів до планшетів у дітей є багато речей, але важливо, щоб їх рюкзак не був надто важким. Занадто великий розмір може стати спокусою, щоб завантажити в рюкзак тонну речей, які просто обтяжують його (ще одна причина для вибору правильного розміру). Діти не повинні носити більше 10-12% своєї ваги в шкільній сумці.

Дізнайтеся, що їм насправді потрібно носити щодня у шкільному ранці:

  • Чи може рюкзак зручно тримати їх ланч-бокс?
  • Чи можуть вони принести порожню пляшку з водою та наповнити її в школі?
  • Чи потрібно їм щовечора приносити додому велику пачку книг або вони можуть принести тільки ті, які їм знадобляться?

Ви також можете навчити дітей упаковувати найважчі предмети, наприклад, книги, найближче до їх спині. Ця техніка пакування допомагає їм зберігати рівновагу, коли вони бігають, і може знизити навантаження на їхні плечі.

Переконайтеся, що шкільний рюкзак відповідає тому, що ваша дитина повинна (реально) нести, наприклад, обід, пляшку з водою та шкільне приладдя.

6. Розгляньте шкільні рюкзаки з ортопедичною спинкою

Шкільний ортопедичний рюкзак, особливо це стосується моделей для молодших класів, повинен мати ортопедичну спинку. Ортопедичний рюкзак має жорстку поверхню з м'якими накладками по периметру спини. Найкраще, якщо в районі попереку буде м'який валик, який зніме з неї навантаження і допоможе правильно розподілити його по всій спині дитини.

Ортопедична спинка шкільного рюкзака повинна повторювати вигин хребта, що особливо актуально для зростаючого організму, який схильний до виникнення ортопедичних проблем.

7. Перевірте блискавки у шкільного рюкзака

Блискавки можуть стати саме тією частиною рюкзака, яка зламається в першу чергу, тож шукайте надійні міцні застібки. Рекомендуємо звернути увагу на моделі з подвійними блискавками або тими, які закриваються в верхній частині, щоб навіть при поломці — рюкзак можна було без проблем донести додому в належному вигляді.

8. Шукайте у шкільного рюкзака зручні додаткові функції 

  • Карман для органайзера — це тільки початок. Також зверніть увагу на ці функції, коли вибираєте шкільний рюкзак:
  • Еластичні бічні кишені: відмінно підходять для пляшок з водою чи рукавиць.
  • М'який відсік: якщо дитині потрібно нести техніку (ноутбук, планшет і тд), перевірте технічні характеристики, щоб переконатися чи підходить рюкзак для цих цілей.
  • Затиск для ключів: щоб школяр не втратив ключі від будинку або не вивалював весь вміст рюкзака, щоб їх знайти.
  • Світловідбивачі: для безпеки, так як темніє рано протягом більшої частини навчального року.
  • Іменна бірка: десь всередині, де учень зможе підписати свою річ, щоб уникнути плутанини.

♦ Бонусна порада: як почистити шкільний рюкзак

Якщо контейнер з йогуртом вибухає в рюкзаку вашої дитини, може виникнути спокуса кинути його в пральну машину... але пральні машини та рюкзаки — речі несумісні. Підкладка та відображаючі матеріали, які роблять рюкзак зручним і помітним, можуть бути пошкоджені в результаті грубого руху пральної машини, а тепло від сушарки може зруйнувати водостійкі покриття.

Замість цього, занурте рюкзак в теплу мильну воду в ванну або раковину. Очистіть за допомогою ганчірки або губки, потім ретельно промийте його і повісьте до висихання, перш ніж відправляти назад на цілий день в школу.

Ранець шкільний FANTASY World 44 х 30 х 13 см, 1 відділення, колір синій, з візерунком 1697F43
Середня оцінка: 4 (1 відгуків)
Ви дали оцінку: Оцінити товар
403.80
Ранець шкільний Tiger Серія Tiger Max + брелок у подарунок 3701
Середня оцінка: 5 (1 відгуків)
Ви дали оцінку: Оцінити товар
600.00
Ранець шкільний Tiger Серія Dream Car 2710
Безкоштовна доставка
Рюкзак із шкірзамінника 25 х 23 х 12 см, 1 відділення, 3 накладні кишені, колір чорний 41229-UN
Середня оцінка: 5 (1 відгуків)
Ви дали оцінку: Оцінити товар
356.39
1